Adobe ve oyun için monitör önerisi

cimeira

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Hem Adobe uygulamaları kullanıyorum hem de oyun oynuyorum. Renk vs açısından iyi bir monitöre ihtiyacım var. Araştırdım biraz ve şu ikisini buldum: MSI G244F E2 Monitör
Biri 24 ve 1080p diğeri 27 inc ve 2K. Fiyat farkı yaklaşık 2 kat. Ama G244 renk sayısı hariç diğer verilerde önde gözüküyor. Bu iki monitörden hangisini tercih etmeliyim veya bu bütçede daha iyi bir öneriniz var mı? Soldaki G244F-E2 24 inc 1080p sağdaki MAG275qf 27 inc 2K.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de alinmaz. Kagit ustunde monitor karsilastirilmaz. Olcumlere gore karsilastirilir.

G65B'ye bütçe yetiyorsa alin gecin. Yetmiyorsa ama 2K istiyorsaniz Lenovo alin. 1080p istiyorsaniz ve iyi bir siyah doygunlu istiyorsaniz Philips alin. AOC ise butcesininin en iyi IPS monitoru şu an. Hem iyi bir siyah kalitesi var kontrast orani tipik IPS'lerden yuksek oldugu icin hem de renk gamutu yuksek.

Hocam attıklarınızdan en iyisi Lenovo Legion gibi geldi. Çünkü Samsung ve Philips VA panel IPS tercih edeceğim. AOC özelliklerine göre F/P ama yaklaşık 2.5k fark ile hem 27 inc hem de 2K olduğu için Lenovo daha cazip geldi. Ayrıca hocam teknik özelliklere baktım benim paylaştığım 275qf ile Lenovo Legion'a, ikisinin de özellikleri aynı sayılır. sRGB, PPI, ms, Hz, piksel aralığı, bit ve renk sayısı aynı. Farklı olan nokta Lenovo Legion parlaklıkta 450 yani 150 fazla. MSI 275qf ise kontrsatta daha fazla. İkisi aşırı yakın ürünler. MSI 400TL civarı daha pahalı sadece.

Oyun ihtiyacınızı bilemem ama özellikle tasarım edit vb işlerde 2K çözünürlük çok işime yaradı. Ekranda UI elementleri daha az yer kaplıyor, üzerinde çalıştığınız dosya daha rahat görünüyor, birden fazla pencere ekranda rahat rahat kullanılıyor.

Kontrastta lenovo daha iyi. Kagit ustundeki verilerin bir anlami yok. Olcumlere bakmaniz gerek. Samsung ise VA ama IPS'lerden daha iyi bir VA.

Philipste ayni sekilde kendi fiyat bandindaki ips modeller ile denk kalitede bir VA'ya sahip.

Siz hangi monitörü kullanıyorsunuz hocam ve öneriniz var mıdır? Teşekkürler bilgi için.

Siz hangi monitörü kullanıyorsunuz hocam ve öneriniz var mıdır? Teşekkürler bilgi için.
Ben kısıtlı bütçeden dolayı indirimde görünce Monster'ın 27 inc monitörünü almıştım, panel görüş açısı ve renk doğruluğu açısından maalesef çok kötü. Derin siyah veriyor ama o siyahı almak için parlaklığı düşürünce koyu renkleri görmek zorlaşıyor. Parlak güzel renkler veriyor ama "accurate" değil. Ucuz etin yahnisi oldu yani. Üstte önerilen monitörler çok daha iyi olur size.

Hocam şu anda kağıt üzerindeki verilerden başka deneyimleme şansım yok. Diğer ölçümlere falan nereden ulaşabilirim? İnceleme videoları, sitelerden falan mı bahsediyorsunuz ölçüm derken kullanıcıların deneyimleri mi?

Teşekkürler hocam. Monitör sektörü çok geniş ve çeşitli. Aynı özellikte olan bir sürü ürün var. Ürün özelliklerini kıyaslayınca aynı gibi duruyor ama fiyat farkı 2 katı olabiliyor falan.

Youtube uzerinde incelemecilerin cihazlar ile yaptigi renk gamutu, kontrast, parlaklik olcumlerinden bahsediyorum. Attiginiz MSI monitorler oldukca dusuk sonuclar veriyor attiklarima gore. @bluerr

YouTube uzerinde incelemecilerin cihazlar ile yaptigi renk gamutu, kontrast, parlaklik olcumlerinden bahsediyorum. Attiginiz MSI monitorler oldukca dusuk sonuclar veriyor attiklarima gore. @bluerr

Hocam 2K çözünürlükte Lenovo'ya karar vermiştim fakat onda da ışık sızması, ölü piksel gibi sorunlar yaşayanlar varmış. Şu nasıldır acaba ViewSonic VX2758A-2K-PRO-3 Monitör

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…