Adresimde 100 Mbps'e kadar fiber altyapı var

100 Mbps fiber ile 1000 Mbps fiber arasındaki fark nedir?

Bağlantı hızı dışında bir fark bulunmamakta. Tabii destekleyen ONT cihazı ara cihazlar ve router tam bir destek sunmazsa 1000 Mbps hızlara ulaşamazsınız. Bana gelen ONT cihaz 2.4 Gbps'ye kadar destek verdiği için şu anda 2 tane 1000 Mbps kullanıyorum. Ping değerlerinizde 1000 Mbps ile 100 Mbps de aynı olacaktır.

GigaFiber TurkNet'in hizmeti TurkNet TT altyapısında GPON da olsa 100 Mbps oluyor arkadaşın kafasını bulandırmamanı öneririm

GigaFiber TurkNet'in hizmeti TurkNet TT altyapısında GPON da olsa 100 Mbps oluyor arkadaşın kafasını bulandırmamanı öneririm

Amacım kafa bulandırmak değil, 6/1 TurkNet'tir. Eğer kutusunda TurkNet servisinin gelip kendi yerleştirdiği GigaFiber sunucusu yoksa GigaFiber alamaz. GigaFiber sunucusu yoksa, TTNET'in kullandığı kabloyu kullanır.

**Bu uygulama değişmediyse santralden kutuya gelme olayında bu şekilde prosedür izliyor TurkNet.

Altyapınız muhtemelen FTTB-DSL dediğimiz tür. Yani fiber kablonun binaya kadar geldiği, dairelere ise çift telli DSL kabloların dağıtıldığı sistem. Bu sistemde T11/T21 kabinler kullanılır. Bu kabinlerin içerisinde DSLAM dediğimiz bir cihaz bulunur. Bu cihaz SFP modülü vasıtasıyla optik sinyali okuyup çift telli bakır kabloya aktarır. Bu çift telli bakır kablolar da dairelere dağıtılır. Bildiğimiz VDSL sistemdir. Diğerlerinden tek farkı kabinin sokakta değil de binada bulunmasıdır. Bu sebeple de kimilerince FTTB (binaya kadar fiber) kısaltmasının içine dahil edilir.

T11 kabinin içi:

En üstteki beyaz kısım fiber patch panel. Yani fiber kablonun içindeki corelara ek yapılıp eklerin saklandığı kısım.
Onun altındaki siyah cihaz DSLAM cihazı. Kırmızı ile işaretlediğim kısım SFP modülünün girişi.
Sol alttaki beyaz kısım güç ünitesi.
Sağ alttaki kırmızı beyaz şeyler de bildiğimiz regletler. Yani DSLAM cihazından çıkan bakır kablolar ile dairelerden gelen bakır kabloların buluştuğu nokta.

Binanızda aşağıdaki fotoğraflardakine benzer bir kabin bulunuyor mu?

Üzerlerinde "fiber" yazdığına bakmayın. Yukarıda da açıkladığım üzere bunlar fiber değil VDSL kabinleri.
Eğer binanızda bunlardan biri bulunuyorsa altyapınız fiber değil VDSL'dir. Dolayısıyla Türk Telekom altyapısından 100 Mbps üzerinde bir paket kullanamazsınız.

Sitede oturuyorum ilk yapılan binada bir kutu var fakat resmini çekmedim internetten bulmaya çalışacağım aklımda kaldığı kadar.

@Dejuf hocam T19 veya T21 kabin sanırsam.

Son düzenleme:
Sitede oturuyorum ilk yapılan binada bir kutu var fakat resmini çekmedim internetten bulmaya çalışacağım aklımda kaldığı kadar.

@Dejuf hocam T19 veya T21 kabin sanırsam.
Tahmin ettiğim gibi hocam altyapınız FTTB-DSL. Yani VDSL. Bu altyapıdan 100 Mbps üzerinde hızlar alamazsınız maalesef. Binanızdaki Kablonet altyapısı FTTH (eve kadar fiber) ise Kablonet'ten 100 üzeri hızlar alabilirsiniz ama yok onunki de FTTB (binaya kadar fiber) ise oradan da 100 üzeri hızlar alamazsınız.

Aşağıdaki çubuktan ekrana sağa doğru kaydırabilirsin.

Hocam kusura bakmayın anca bilgisayara geçebildim.

Peki daha yüksek hızlar almak için ne yapmamız lazım. İmza toplayıp yaptırmak istesek olur mu?

Dosya Ekleri

• 90bc17ae-826b-4b7f-95e0-44ec6e4c54cd.jpeg
    27,7 KB · Görüntüleme: 128
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…