ADSL 16 Mbps sürekli ping çıkıyor

AnthonyNwakaeme

Decapat
Merhaba arkadaşlar ben Türk Telekom'un ADSL 16 Mbps adil kullanım kotasız internetini kullanıyorum. Sürekli pingim kabloyla bağlanmama rağmen 300 civarı geziyor. Kaç kere Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini aramama rağmen yok hattınızı en iyi duruma getiriyoruz diyerek geçiştiriyorlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Türk Telekom müşteri hizmetlerinde arıza kaydı oluşturmak istediğim zaman ping üzerine arıza kaydı oluşturulmuyor dediler.

Sizin bilgisayarınız belirli bir düzey upload hızı çekiyor başka bir telefon ise bağlandığında onunda çekmesi gerekiyor ve upload hızı yetmediği için pinginiz çıkıyor ve ADSL altyapıda maksimum 700KB verildiği için upload hızı sıkıntı çıkıyor bilmem anlatabildimmi.

16 Mbps'lik paketi yaklaşık 7-8 yıl kullanmış biri olarak ki asla hızın tamamını alamıyorsun. Nete hiç kimse bağlı değilken bile saçma sapan ping yükselmeleri falan yaşıyordum. Altyapının da önemi büyük bence ping sorunu hıza bakmıyor çünkü. Biri video izlese sosyal medyada gezse ping anında 1k oluyordu. Türknet'e geçtim 50 Mbps'lik paketi kullanıyorum ve yaklaşık 43-44 Mbps hız alıyorum. Ping hayatımdan silindi diyebilirim.

Acilen Türknete geçmenizi öneririm 22mbps diye aldık 18mbps gönderiyorlar 80 tl ödüyoruz taahüt var tahhüt olmasa 20 lira üstüne kyar 100mbps kullanırdım

ADSL bende kullanmıştım zamanında ama 16 değil 8.
Aldığım internet hızı 4 -5 mbps ki bir oyun indirmeye çalışsam çok bekliyordum.
Ping olayı fazla olmuyordu bende ama yükselince harbi yükseliyordu ve çok internet gidiyordu.

Kapattık uzun bir süre 2 - 3 sene falan sonrasında fiber internet geldi 50 lik paket kullanıyorum PUBG de ms 22.
Rainbow six siege de 50-55 ms falan alıyoruz türk telekom kullanıyorum adsl kullanırken o da türk telekomdu.
Hiç yoktan VDSL 2 falan geldi mi gelmedi mi diye bakın.
VDSL 2 gözüküyorsa hiç beklemeden direk geçin ping derdiniz son bulur yoksa maalesef ki o çileyi çekmek zorundasınız.

İSS değiştirebilirsin ama o da pek birşey farketmeyecektir bence.

Peki VDSL'ye Türk Telekomu arayarak mı geçeceğim. Şu an apartmanda VDSL altyapısı var ancak boş portu yok nasıl açtıracağım?

Peki VDSL'ye Türk Telekomu arayarak mı geçeceğim. Şu an apartmanda VDSL altyapısı var ancak boş portu yok nasıl açtıracağım?

Yanlış kişiyi mi alıntiladiniz bilmiyorum ama gene de soruna yanıt vereyim.

Vdsl 2 altyapı gozukuyorsa ve turktelekom kullanıyorsun Türk Telekom u arayıp vdsl altyapin olduğunu vdsl e geçmek istediğini belirtebilirsin.
Vdsl port yok muhabbeti başka iss lerde gözükür.
Türk Telekom çözer senin işini port oluverir bir anda hep öyle olur zaten.
Başka iss ye kıllık yapmak için ugrastırırlar bekletirler.
İlerleyen zamanda taahhütname bitmeye yakın yenilemeyip başka iss ye nakil için başvurduğunda geçişini yaparsın o da tt den memnun kalmazsan veya başka sebeplerden dolayı olursa.
Yoksa Türk Telekom altyapısında port yok muhabbetini kolay kolay çözemezsin.
Antalya da uni okuyorken 1 1.5 ay turknet net bağlasın diye bekledim birsey olmadı çözemediler muhabbeti.

Tamam hocam teşekkür ederim 1-2 gün içerisinde arayacağım müşteri hizmetlerini sonuçları buraya yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…