NetSpeed ile sorgulama yapınca dolaba olan uzaklık 1880 metre çıkıyor. Aşağıdaki hat değerleri ile VDSL'e geçebilirsem bir fark olur mu hızda? Geçmekten kastım dolabın değişmesi değil, portun değişmesi. Mesafe yine aynı kalacak. Hat değerlerinden bağımsız olarak, bu mesafeden VDSL ile maksimum indirme hızı ne olur?
Maalesef VDSL'e geçemezsiniz. Mesafe çok yüksek ve direk santralden sinyal alıyorsunuz.
Diyelim VDSL'e geçirdiler, aldığınız hızlar aşağı yukarı aynı kalacaktır. Upload hızı 1.2 olursa olur. Onun haricinde hattın stabil olması imkansızlaşıyor.
Benzer şeyi yaşamış biriyim. Sözde bölgemde VDSL aktif oldu denilip VDSL'e geçirildim. Hat stabilliğini kaybedince ADSL'e dönmüştüm. Sonrasında gerçekten VDSL saha dolabı aktif olduğunda geçiş yapmıştım.
ADSL iken hat değerlerim:
ADSL hatta VDSL verildiğinde hat değerlerim:
Gerçekten VDSL altyapıya geçtiğimde:
VDSL saha dolabı aktif olduğunda hala sinyalim ADSL idi ama hat zayıflaması 20'den 1'e düşmüştü. MH aracılığıyla VDSL geçişim yapıldı, 10 dakika içinde geçiş yapıldı.
Muhtar daha önce konuşmuş VDSL dolabıyla ilgili olarak. Çok masraflı olur diye kabul etmemişler.
2km kablo döşeyip dolap koymanın ne kadar masrafı olabilir ki? Zaten mahallede 30 abone olsa her ay 2400TL gelir ki 30'dan fazla abone vardır.