ADSL kabloları renk sorunu

charm35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar apartmanın içinden gelen ADSL ve telefon kablosunun jakı kopmuştu. Elektrikçi çağırdım, jak taktırdım ama dışarıdan hangi 2 renke bağlı olduğunu bilmiyordum. Bölgede de genel arıza var, emin de olamıyorum. Telefon çalışmıyor, internet de 12 Mbps iken 2 Mbps anca geliyor bu jakı değiştirdikten sonra. Renklerden biri doğru biri yanlış olsa böyle bir şey olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaş vardı, hız sorunu yaşıyordu renkleri değiştirince düzeldi ancak kablo doğru olmasa bağlantı olmaz diye düşünüyorum ama arkadaş renkleri değiştirince düzelmişti bilginiz olsun denemekten zarar gelmez en fazla birkaç santim kesilir tekrar bağlanır ama yapabiliyorsanız ankastreden hangi renkler bağlı ona bakın ona göre çaktırın kablonuzu.

tamamdır hocam saolun.oraya bakayım göremezsem artık jak ı feda edicem kesip tek tek deniyecem.Bölgesel sorun var diyolar da bu kabloları bağlamadan önce hızım iyiydi ben de bundan şüpheleniyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı