Merhaba arkadaşlar. ADSL internetle ilgili bazı sorunlar yaşıyorum o yüzden bu konuyu açtım. 12 Mbps tarife internet kullanıyorum ama Speedtest'le internete bağlı olan tek cihazla test yaptığımda bile Max 10Mbps hız ala biliyorum. İspnin verdiği interneten genel olarak memnun olsam da ara ara internetde kesilmeler hız düşmeleri oluyor. 6 yıldır kullandığım TP-Link modemi hiç değiştirmedim. Birkaç kere reset attım bu sürede. Gece uyuduğumda ve evde olmadığım zamanlarda modemi kapatıyorum. Dün modem tesadüfen modem loglarına bakma fırsatı buldum. Gün içerisinde çeşitli aralıkla defalarca error olduğunu gördüm. İsp le konuştum bana routerin splitter-ni yani küçük kutu gibi kablo Hub değiştirmemi söylediler. Modemin ayarlarında hız 11999 gösteriyor. Şimdi sorum şöyle splitter değiştireceğim faydası olur mu? Modem de değiştirmeyi düşünüyorum (6 yıldır kullanıyorum) yoksa telefon mahalledeki ana hattan eve gelen kabloyu mu yenilesem? Dediğim gibi internetten genellikle memnunum ama tam kapasitesini kullanmak istiyorum.
Modem logları ve diğer bazı teknik bilgilerin fotoğraf dosyalarını da ekliyorum.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim <3