ADSL/VDSL modem köprü veya router olarak kullanılır mı?

ekjear

Hectopat
Eskiden Türk Telekom kullanirken siyah ADSL VDSL modem satin almistim. Geçenlerde TurkNet'e gectim ve bir modem bir tane de küçük modeme benzeyen zyxell aparat geldi onları bağladılar. Sorum şu bostaki modemi router olarak Wi-Fi'yi genisletmek adina kullanabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20230904_185548.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:

Evet mümkün ancak tam olarak marka model nedir? Türk Telekom siyah modem fakat modeli desteklemiyorsa olmaz.

Günümüzdeki çoğu modem destekliyor diye biliyorum ama desteklememe ihtimali de var. Ben 17 senelik modemi üzerinde router yazmamasına rağmen router olarak kullanmıştım.

Wan girişi varsa oluyor sanırım.

WAN girişi ikisinde de var ama eskisinden 4.lan ve WAN aynı WAN'ı takınca internet gelmiyor.

VC220-G3u
Evet bu ürün hem modem olarak hem router olarak destekleniyor. Bu durumdan dolayı köprü modu oluşturmanız mümkün. Bu video işinize yarayacaktır.

WAN girişi ikisinde de var ama eskisinden 4.lan ve WAN aynı WAN'ı takınca internet gelmiyor.

VC220-G3U

Selam hocam son durum nedir? Attığım video da eğer bağlanamadıysanız yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:

Ev içinde kullanacağım için kablosuz bir şey bekliyordum o yüzden hiç denemedim bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…