1- NetSpeed'in altyapı sorgulama kısmından bakarak öğrenebilirsiniz altyapı durumunuzu. Eğer bağlı olduğunuz port da VDSL olarak güncellenmişse VDSL destekli bir modem alarak kolayca geçebilirsiniz.
2- Bence taşınacağınız yer belliyse oranın altyapısında VDSL hizmeti mevcutsa geçiş yapın yoksa hiç bulaşmayın derim altyapı getirtmek zor. ( ben de ADSL2+ altyapısındayım 1 yıla yakındır VDSL bekliyorum. )
3- Türk Telekom'un paketleri hem pahalı hem de çok iyi bir firma değil ping sorunu yaşayan çok oluyor diye biliyorum VDSL bile olsa. TurkNet, Millenicom veya NetSpeed gibi firmalara bir göz atın ve tercihinizi onlardan yana yapın derim. ( ben Millenicom kullanıyorum, problem yaşamadım şu ana kadar. )
4- Modem alacağınız için tahmini minimum 250-300 lira kadar bir bütçe ona ayırmalısınız. Onun dışında mevcut paketinizde taahhüt bulunuyorsa ki Türk Telekom'un taahhütsüz paketi yok, cayma bedeli ödemeli veya taahhüt bitene kadar beklemelisiniz. Bunun dışında ADSL'den VDSL'e geçişte bir ücret ödendiğini duymadım. Ne kadar süreceği çok değişken 3-10 gün arası sürebilir veya daha kısa.