Çözüldü ADSL2+ ne kadar hız alırım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir arkadaşım soruyor arkadaşlar, konuyu benim açmamı istedi. Şu an TurkTelekom kullanıyor, 16 MB hız üzerinden 13 MB download alıyor. TurkNet'e geçsem ADSL2+ üzerinden ne kadar hız alabilirim diye soruyor. ADSL2+ için ayrı bir modem almasına vs. gerek var mı? Bu işlemleri nasıl gerçekleştirebilir, nasıl bir yol izlemeli. Bilgisi olan arkadaşlar kısa bir özet geçebilirse çok sevinirim.

ADSL2+ normal ADSL nin 2.ve ekstra versiyonudur.Daha fazla bant genişliğini destekler.Hız ise pakete göre değişir.ADSL2+ diye bir internet paketi yoktur.

Turknet de 16 Mbps hız verecektir maksimum. Eğer altyapı destekliyorsa 35 Mbps hız da verir ancak bu hız VDSL olacağından yeni VDSL destekli modem alması gerekir. Hem VDSL hem de ADSL Turknet kullanıcısıyım. Kısacası elindeki ADSL2+ modem ile Turknet'e geçmesi bir şey değiştirmeyecektir.

13 Mbps hız alıyorsan hali hazırda ADSL2+ kullanıyorsun demektir. VAE kapsamında hizmet alacaksan hızın aynı kalabileceği gibi bağlı olduğun saha dolabına göre yükselebilir.

YAPA kapsamında hizmet alacaksan aldığın hız bir tık artabilir.

Kullandığın modem yeterli olabilir. TurkNet'e geçmeden ve hat değerlerini görmeden modem almak sadece boşuna masraf olabilir.

Altyapım maksimum 22 Mbps desteklediği halde internet sağlayıcım bana 16 Mbps hız sağlamakta. Millenicom kullanıyorum. ADSL paketinde 16 Mbps hızıdan yukarısını vermezler.

Dosya Ekleri

• ADSL.jpg
    ADSL.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 135
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı