Tabii ki, tek tek anlatayim:
Öncelikle bizde bütün islemleri kardesim üstlendi, internetten basvuruyu yapiyorsunuz. Sizi ariyorlar, kisisel bilgileri ve iletisim bilgilerini aliyorlar. Bunun üstüne E-Mail'inize PDF yolluyorlar. Bu PDF'i de bastirip, isim, soyisim ve imza ile kargoluyorsunuz. Kargo Türknet tarafindan karsilaniyor. Kargo onlara ulastiktan 1-3 gün icerisinde hattinizi tanimliyorlar, VDSL bir modem varsa size mesaj attiklari kullanici adi ve sifrenizle direkt giris yapiyorsunuz. Bizde durum bu sekildeydi, 1 hafta sürmedi kargo ile beraber bütün islemler. Bizde gelip internet baglama gibi bir durum olmadi Türk Telekom hattini kullandiklari icin, sadece hattimiz onaylandigina dair mesaj geldi ve modemde kullanici adi sifre girerek direkt baglandik.
Problemler ve ticket sistemine gelince: Biz Haziran'dan beri kullaniyoruz, internetle ilgili tek bir sikintimiz olmadi. Bu 8 aylik sürecte belki 2-3 kez kesintiler olmustur, onu da direk Türknet'e degil, bize interneti indirekt veren Türk Telekom'a bagliyorum. Benim 100 Mbit'de 88 Mbit gelmesi icin actigim 2 ticket'e de ertesi gün sabah saatlerinde cevap geldi, ticket'i de aksam acmistim. Saniyorum calisma saatleri 9-17 oldugu icin bu saatler icinde gelen ticketlara cevap yaziyorlar. Ancak tabii sizde nasil bir sorun olabilir, ne olabilir bunu bilemem. Gecen hafta da davet kodumla kuzenimi Türknet'e gecirdim, onlara da 3 gün icinde önceki taahhütün 120 TL'lik cezasini ödemek kosuluyla Türknet baglattik, kullanici adi ve sifre geldiginde de VDSL bir modemle sorunsuz baglanti yaptik.
Siz en iyisi basvurun, bir satis temsilcisi sizin adresinize göre ulasabileceginiz hizi ve aktiflestirme süresini söylesin. En dogrusu bu olur.
Son olarak da burada bizim davet kodumuz var: UWD14KC90QFN. Basvururken bunu kullanirsaniz siz de biz de 1 ay indirim aliyoruz. Yalniz bu indirim ilk ay degil de ondan sonraki aya geliyor anladigim kadariyla. Sistemde de takip edebiliyorsunuz bunu bile.