ADSL2+ vs VDSL ve ISS Önerisi

Pentium G4560

Kilopat
Selamlar şükürler olsun önümüzdeki ay TTNET ile olan taahhüt bitiyor. Şu an 16/0.6 internetim var. TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum. 35/3 paket için VDSL modem almam şart mı? Elimde 150Mbps ADSL2+ modem var.

Modem linki: https://www.hepsiburada.com/tp-link...MIlYGTqdbb6AIViKztCh3kgw2cEAYYAiABEgJ2xPD_BwE

Bu modemle 35 hız alabilir miyim? VDSL ve ADSL2+ farkı nedir? Bir de aşırı kararsızım TTNET'ten kurtulmak istiyorum ama hangi firmaya baksam deli gibi kötü yorum okuyorum. ISS konusunda da fikirleriniz varsa lütfen belirtin.

Türknet tavsiye ederim, gecen senenin Haziran ayindan beri biz de kullaniyoruz. 35/3 Mbit paketiyle 75 TL'ye basladik, gecen ay 10 TL farkla 100/4 Mbit paketine ciktik.

ADSL2+ ile olmaz, VDSL baska bir protokol kullaniyor. Bu yüzden VDSL bir modem bakman lazim.

16 Mbps üstü bir hız için VDSL modem alman gerekiyor, ADSL2+ kağıt üzerinde 24Mbps'ye kadar desteklese de Türkiye'de sadece 16 Mbps'ye kadar veriliyor.

6 yıldır Türk Telekom kullanıyorum 24/3 olarak o yüzden diğer ISS'ler konusunda pek bir fikrim yok maalesef.

Kablonet'e baktım ama fiyatları bana pek uygun gelmedi. Türknet oldukça uygun ama çok fazla sorun yaşayan insana denk geldim. Size zahmet Türknet tecrübelerinizden bahseder misiniz? @Mikael

Kablonet'e baktım ama fiyatları bana pek uygun gelmedi. Türknet oldukça uygun ama çok fazla sorun yaşayan insana denk geldim. Size zahmet Türknet tecrübelerinizden bahseder misiniz? @Mikael
Söyle aktarayim; diger kullanicilarin da yazdigi gibi, müsteri hizmetleri yok. Sadece ilk defa gecis yapacaginiz zaman satis elemanlariyla görüsüp fikir alabiliyorsunuz, adresinize göre kac Mbit/s hiz alabileceginizi tahmin ediyorlar. Kendi aktif olmayan altyapilari oldugu zaman Türk Telekom altyapilarini kullaniyorlar (bende oldugu gibi). 35/3 paketini aldigimizda kablo ile 32-33Mbit down ve 2.96 Mbit Up aliyorduk. 10 TL farkla 100/4 paketine gectigimizde (online hallediyorsunuz bu isleri, güzel bir müsteri hizmetleri online servisleri var) 3 gün icinde kolayca bu pakete gectik. 100Mbit vaat ediyorlar ancak internette de cok okudugum üzere cogu kullanici icin bu sayi 88 Mbit'de sinirlaniyor. Ayni durum bizde de oldu, söyle ki Airties 5750 Modem/Router ile 82 Mbit max. alabiliyoruz. Upload da 3.80-3.90 seviyelerine geliyor. Bunun üzerine 2 tane destek ticketi actim, neden modemimin arayüzünde ulasilabilir hiz 95k küsürde iken bana max. 82 Mbit geldigi ile ilgili, 2 tickette de ayni cevabi verdiler: "Biz sizin internetinizi 100 Mbit'e sabitledik, gerisi ya Türk Telekom kisitlamasi ya da binanizdaki kablolama..." özetliyorum tabii.

Simdi ben buna inanmak istemiyorum. Neden mi? 35 Mbit alirken 32'ye gelen internet, nedense 100 paketini aldigimda 82'ye cikti. Demek ki 35'i de 35'lik pakette tam verebilirlermis(!). Yine de, 82Mbit internet 100'e ulasmasa da simdilik memnunum ve özellikle Covid-19 sürecinde özellikle daha ugrasmiyorum. Ancak günler normale döndügünde bizzat ekip göndermelerini ve sorunun nerede oldugunu anlamak icin tekrar ticket acacagim.

Sonuc olarak, Türknet öneriyorum. Dedigim gibi, bir sorun oldugunda internetteki platformdan ticket acarak halletmeye calisiyorsunuz müsteri hizmetleri olmadigi icin. Benim icin sakincasi yok, sizin icin varsa bunu göz önünde bulundurun. Yorumlar icin ise sunu söyleyebilirim: Türkiye'de yorumlara inanmak cok zor is. Türkiye'de altyapi yetistirmek de zor is. Ancak Türknet en azindan 12/24 ay taahhüt'e baglamiyor, sevmediniz mi? Cikarsiniz. Bu kadar basit. Bu olayini cok seviyorum. Bir de arkadas getirme olayi var, 1 aylik internet paranizdan düsüyorlar arkadas getirince. Eger Türknet'e gececekseniz benim kodumu özelden atabilirim, size de bana da 1 ay bedava Türknet gelir. :)

Öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Bir sonraki mesajınızda davet kodunuzu bırakın, eğer geçecek olursam mutlaka kullanırım. :) Bir kaç sorum daha var izninizle. Başvuru süreçleri tam olarak nasıl işliyor? Kaç günde gelip bağladılar internetinizi ve ne kadar sürede açıldı? Ticket mevzusu benim için dert değil ama yaşanan bir sorunda atılan ticket'e çok geç dönüldüğü yönünde çok fazla yorum okudum, bunu bire bir yaşadınız mı yaşadığınız bir bağlantı veya türevi problemlerde çözüm sürecini biraz anlatabilir misiniz? En çok tedirgin olduğum kısım yaşadığım bir sorunda çözümün çok uzun sürmesi. Bu konuda bir tecrübeniz oldu mu?

Tabii ki, tek tek anlatayim:
Öncelikle bizde bütün islemleri kardesim üstlendi, internetten basvuruyu yapiyorsunuz. Sizi ariyorlar, kisisel bilgileri ve iletisim bilgilerini aliyorlar. Bunun üstüne E-Mail'inize PDF yolluyorlar. Bu PDF'i de bastirip, isim, soyisim ve imza ile kargoluyorsunuz. Kargo Türknet tarafindan karsilaniyor. Kargo onlara ulastiktan 1-3 gün icerisinde hattinizi tanimliyorlar, VDSL bir modem varsa size mesaj attiklari kullanici adi ve sifrenizle direkt giris yapiyorsunuz. Bizde durum bu sekildeydi, 1 hafta sürmedi kargo ile beraber bütün islemler. Bizde gelip internet baglama gibi bir durum olmadi Türk Telekom hattini kullandiklari icin, sadece hattimiz onaylandigina dair mesaj geldi ve modemde kullanici adi sifre girerek direkt baglandik.

Problemler ve ticket sistemine gelince: Biz Haziran'dan beri kullaniyoruz, internetle ilgili tek bir sikintimiz olmadi. Bu 8 aylik sürecte belki 2-3 kez kesintiler olmustur, onu da direk Türknet'e degil, bize interneti indirekt veren Türk Telekom'a bagliyorum. Benim 100 Mbit'de 88 Mbit gelmesi icin actigim 2 ticket'e de ertesi gün sabah saatlerinde cevap geldi, ticket'i de aksam acmistim. Saniyorum calisma saatleri 9-17 oldugu icin bu saatler icinde gelen ticketlara cevap yaziyorlar. Ancak tabii sizde nasil bir sorun olabilir, ne olabilir bunu bilemem. Gecen hafta da davet kodumla kuzenimi Türknet'e gecirdim, onlara da 3 gün icinde önceki taahhütün 120 TL'lik cezasini ödemek kosuluyla Türknet baglattik, kullanici adi ve sifre geldiginde de VDSL bir modemle sorunsuz baglanti yaptik.

Siz en iyisi basvurun, bir satis temsilcisi sizin adresinize göre ulasabileceginiz hizi ve aktiflestirme süresini söylesin. En dogrusu bu olur.

Son olarak da burada bizim davet kodumuz var: UWD14KC90QFN. Basvururken bunu kullanirsaniz siz de biz de 1 ay indirim aliyoruz. Yalniz bu indirim ilk ay degil de ondan sonraki aya geliyor anladigim kadariyla. Sistemde de takip edebiliyorsunuz bunu bile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı