ADSL'den Fiber'e geçiş hız testleri

İNTEL'ci DEDE

Hectopat
Yer
Antartika
Arkadaşlar önceki evimde sadece ADSL bulunmaktaydı ve altyapının desteklediği en yüksek hızı kullanıyordum ve ev değiştirdim nakil işlemi 9 gün sürdü.
Testler:
Önce.

Sonra.

Ben de bundan 1 ay önce ADSL'den fibere geçiş yaptım. Geçmek uzun sürdü fakat geçince böyle bir problem yaşamamıştım. Gerçekten fiber olduğuna emin miyiz ?

Açık konuşmak gerekirse yeni geçtiğiniz evin de alt yapısının yeterli olduğunu düşünmüyorum eğer sırf bu konu için ev değiştirdiyseniz yazık etmişsiniz VDSL destekleyen bir yer bulamadığınız sonuçta aynı değerlerde sonuçlar alacaksınız çünkü aldığınız hizmet fiber bile olsa VDSL altyapı ve modeminiz olmadan ne yazık ki daha yüksek verilere ulaşamazsınız.

Fiber hizmetten yararlanabilmek için VDSL bağlantıya ihtiyacınız var VDSL bağlantı ile 100Mbps ya da daha yüksek değerler alabilirken ADSL'de maksimum 16-17MBPS değerini görüceksiniz. Bunun ne yazık ki çoğunlukla sizin elinizde olmadığını belirtmeliyim. Mahalle ve apartman altyapınıza yapabileceğiniz bir şey yok ancak altyapınız elveriyorsa bir adet VDSL modem edinmelisiniz...

Eski evimde ADSL'den 20 Mbps download alıyordum. Hangi fiberi kullanıyorsunuz ?

Eğer yeni taşındığınız evin altyapısı daha fazlasını destekliyorsa ve aldığınız hizmet "fiber" ise bir adet VDSL modem ile test etmenizi tavsiye ederim asıl sonuçları o zaman görebilrsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…