ADSL'den VDSL'e geçerken internet kesilir mi?

Babam taahhütümüzü habersiz bir şekilde yenilemiş (16 Mbps ADSL idi.) ve 50 Mbps bir tarifeye geçtiğini söylüyor ama internetten pek anlamadığı için ben o hızı GB ile karıştırmış olmasından bir hayli korkuyorum. Fibere geçmediğini söylüyor, (Altyapı var.) haliyle bu hızın ADSL ile değil VDSL ile olabileceğini düşünürken aklıma şu soru takıldı: ADSL'den VDSL'e geçerken internet bağlantımız kesilir mi?

Yenilerde ADSL'den VDSL'e geçtim . Fakat modemin VDSL desteklememe durumu olduğunu geçtikten sonra öğrendim . 100 Mbps hızlı interneti ADSL modemde 13 mbps olarak kullandım 1 hafta ve VDSL modem siparişi verdim . Uzun süreli korktuğunuz gibi bir kesinti yok modemi değiştirirkenki kapalı olduğu ara harici internetim gitmedi :) bir sorun olursa internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerine danışırsanız yardımcı olurlar zaten . 50GB değil de 50Mbps'den bahsetiğinden emin olmak için de yine müşteri hizmetleri sizi en doğru aydınlatacak merci olacaktır .
Edit : Ben tek hattı değil internet sağlayıcı şirketi de değiştirmiştim . Buna rağmen hiç kesinti yaşamadım .

Ankastre kutusundan port kontrolleri sağlanırken internetiniz kesilecektir elbet ama fazla uzun sürmez özellikle bu işlemi hafta içi mesai saatleri içinde gerçekleştiriyorsanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı