ADSL'den VDSL'e geçiş süreci nasıl ilerliyor?

kadircion

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır ADSL kullanıyordum dün VDSL'e geçmek istedim ve müşteri hizmetlerini aradım 24 ve 35 megabit önerdiler. Ben de 35'i seçtim ve altyapının desteklediğini herhangi bir sorunda istersem 24'e geçebileceğimi söylediler. Onayladım ve 35'e geçtim daha sonra internet hız testi yaptığımda indirme: 27 yükleme: 4-5 civarı bir şeydi gayet yeterli aslında benim için. Neyse akşam tekrar test yaptım ve hızım 12 de sabit kaldı bunun üstüne tekrar müşteri temsilcisini aradım ve arıza tespiti yaptılar. Sabah SMS geldi ve arızanın çözüldüğünü söylediler ama yine test yaptığımda hızım bu sefer 15 idi daha yukarısına çıkmıyor asla bende altyapının desteklemediğini düşündüm. Tekrar aradım ve ADSL'den VDSL'e geçişin bazen birkaç gün sürebileceğini söylediler ben de tamam deyip bekliyim dedim. İşin özeti şu ben ilk başta aldığım hızları tekrar alabilecek miyim? Yoksa altyapımda cidden bir sorun mu var eğer varsa da eve ekip çağırıp kabloları vs. yeniletmek istiyorum bu işin ortalama maaliyeti ne olur? Veya 35'i bırakıp 24'e mi geçmeliyim yoksa birkaç gün daha beklemeli miyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla aynı gün hatta aynı saat içerisinde adsl to vdsl geçişi oluyor. Adsl yada vdsl den fibere geçiş meşakkatli ama hem adsl hem de vdsl aynı bakır kabloları kullandığı için sorun çıkacağını sanmıyorum. Kullandığınız iss ile ilgili probleminiz var gibi duruyor.

Modem arayüzüne girip DSL istatislikleri ekranını buraya paylaşabilir misiniz?

Turknet in sitesinde altyapı sorgulaması yaptınız mı hiç? Max kaç mbit hız görünüyor altyapınızda?

35mbit varken 24mbit'e geçmeyi düşünme bence. Biraz bekle bu sıralarda müşteri hizmetlerini ara hız sorunum var deyip ara ara hız testi yap. Sorun düzelmezse diğer çözümlere bakarsın.

Diğer taraftan uzun zamandır ADSL kullanıyorum diyorsun, modemin VDSL destekliyor sanırım yani VDSL'e geçtiğine göre. Onu bir kontrol et. Apartman dairesinde oturmuyorsan yani müstakil evdeysen dışarıdan gelen kabloyu yenilemek ciddi fark yaratıyor. Zamanında yaşamıştım ben de ADSL kullanıyordum ve müstakil evdeydim onu yenileyebilirsin. Modem kaynaklı değildir diye düşünüyorum ama yine kontrol edin. Çok acele etmeyin bu tarz durumlarda.

Hat değerlerinizi atar mısınız? Bilmiyorsanız videoları var, bakabilirsiniz.

ADSL den VDSL e geçiş yapmadım ama kabloları yenileme işine hemen girişmeyin derim sorununuz devam ederse MH arayın ve ekiplerin ölçüm yapmalarını isteyin sorun sizin binanızda ise onlar sizi bilgilendirir zaten.

Sahsen benim altyapım da 100mbit destekliyor bütün ISS sitelerinde ama alabildiğim hız 62mbit ekip çağırttım binada problem olmadığını belirttiler boyle kullanın falan dediler bende fazla uğraşmamak için üstelemedim açıkçası.

Hat değerlerinizi atar mısınız? Bilmiyorsanız videoları var, bakabilirsiniz.
buyur kanka
Modem arayüzüne girip DSL istatislikleri ekranını buraya paylaşabilir misiniz?
buyur kanka
Turknet in sitesinde altyapı sorgulaması yaptınız mı hiç? Max kaç mbit hız görünüyor altyapınızda?
türknetin sitesinde bina gözükmüyor yan binalar vs. hepsi var ama sadece bizim bina yok bende milleniumdan yaptım orda maks 15 mbs yazıyor ama müşteri hizmetleri öyle demiyor maalesef. Benim anlamadığımda şu madem max 15 alıyorum o zaman neden ilk testte o kadar yüksek hıza ulaştım

Dosya Ekleri

• resim_2022-05-12_233618248.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 30
  • resim_2022-05-12_233740418.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 34
buyur kanka

buyur kanka
Hat değerleriniz bi hayli kötü. Altyapı sorgulaması yaptığınızda uzaklığınız ne kadar gözüküyor? Eğer çok uzaksa normal de değilse iç tesisatınızda sıkıntı var.

Netspeed üzerinden sorgulayın, bu değerlere göre 24 Mbps alabilirsiniz ama SNR değerine göre daha iyi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…