ADSL'den VDSL'e geçişte sistem engeli

burakalp

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Yazlık bölgede yaşıyorum ve biraz mağduriyet bölgesi o sebeple TTNET kullanıyorum. 2 hafta önce yaşadığım bölgede altyapı çalışması olduğunu söylediler. Hatta 16 ya kadar olan ADSL paket kullanıyorum 5-6 Mbps anca geliyordu. Altyapı çalışması olduğunda arıza kaydı oluşturdum geldiler, VDSL'e geçiş yapıldığını saha dolabının yenilendiğini söylediler. Şu an 16 Mbps alıyorum. Altyapı değerlerini müşteri hizmetleri kontrol ettiğinde 41 Mbps internet gelebileceğini görüyorlar. 35'lik VDSL paket seçimi yapmaya çalıştıklarında hata aldıklarını ve sadece 12-16 Mbps'lik paketlerin sistem üstünde seçime açık olduğunu söylüyorlar. 5-6 farklı kişiyle görüştüm ve hep aynı sonuç. Talep/arıza kaydı açtılar 2 gün oldu hala dönüş yok. Bunun sebebi ne olabilir? Önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

-ASUS arayüzünden DSL günlüğü kısmına girince Max 19000 küsur Kbps gözüküyor. (gerçekten de 41 Mbps gelmiyor mu bana yoksa bu modem ADSL üzerinden mi şu an değer alıyor, kutudan VDSL'e mi dönmesi gerekiyor? Ya da müşteri hizmetlerinin mi benim üyeliğimi VDSL'e çevirmesi gerekiyor?

-ASUS'un VDSL destekli modemini aldım.
-Kurulum aşamasında ADSL görüyor sadece, elimle onu VDSL'e döndürebiliyorum fakat müşteri hizmetleri paket seçimini yapamıyor.
-ADSL'den VDSL'e dönüşüm yapılmasını talep ettim. (tahminimce saha dolabından bir yer değişikliği mi olacak anlamadım)

ADSL ile VDSL aynı hattan verilse de farklı şeyler. Böyle saçmalıklar çıkabiliyor. Firmaların sistemlerinin kötülüğü. Ben VDSL'e geçmeden önce altyapı olmasına rağmen firma çalışanları da internetteki siteler de ADSL hızı söylüyordu. Geçtikten 1 ay sonra sorgulama yaptığımda hala aynıydı.

Müdürlüğe gidip derdini anlat. Çalışanın işlemi yapması 2-3 dakika sürüyor. Evindeki internet anında VDSL'e dönüşüyor. Eve gittiğinde modemini VDSL şeklinde kurar, kullanırsın.

Hat değerleri ADSL için gözüküyor şuanda, 19Mbit gözüken ADSL için yani.

Diğer taraftan geçiş işlemi saha dolabındaki portunuzun değişimi ile olur, aldıkları hatayı bilemiyorum ancak isterseniz Twitterdan yazabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hem facebook hem de twitterdan yazdım iki taraftan da telefon numaramı alıp dönüş yaptılar. Durumu anlattım, biz de deneyelim dediler. Altyapıyı gördüler, modem var mı diye teyit aldılar, daha sonra 35 lik paket seçmeye çalıştıklarında 12-16 lık paketler gözüküyor dediler ve kayıt açalım bir kontrol edilsin dendi ve kaldı.

Turknet çözüm merkezinde çalışan bir akrabamız var kendisine arattırdım, -kendisi de tüm gün benzer işlerle uğraşıyor.- adsl den vdsl e dönüşüm yapılması gerektiğini vs vs herşeyi söyledi. çağrı merkezi sözde aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz ama olmuyor daha sonra bir daha arayın dedi. 10 kez arayıp aynı işlemi yaptık. Yarım saat önce talebiniz hala inceleme aşamasındadır diye mesaj geldi. Yarın bir daha arayıp deneyeceğim, en kötü müdürlüğe gideceğim.

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.

Bu siteden boş port takibi yapabilirsiniz ama şimdiden söyleyeyim bazı portlar TT'ye özel olduğundan tam kesin cevap olmuyor.

Özel mail adreslerine ilettiniz mi acaba probleminizi? Bazen etkili oluyor.

Göknet üzerinden kontrol ettiğimde de aynı şekilde ADSL - 19 mbps, VDSL 41 mbps şeklinde gözükmektedir. Bu diğer hizmet sağlayacıların sitesinde ayrıca turk telekom alt yapısını kontrol edebilen çağrı merkezinde çalışan arkadaş aracılığıyla da öğrendiğimiz bir bilgi. Turktelekomun sitesinde de HİPERNET şeklinde gözüküyor adres. Özel mail adresleri nedir acaba?

işin garip tarafı dün aradılar. 41 mbps sistemde gözüküyor evet ama size 16 geliyor o yüzden sisteme pek bakmayın siz 16 kullanabilirsiniz anca dediler. Çözüm yolu var mı diye sordum size zaten bu geliyor başka alamazsınız dediler. Saha dolabının yenilendiğinin, gelen saha ekibinin evde arıza kaydındaki görüşmemizde bu bölgeye VDSL'in geldiğini söylediler diye belirttim. Biz de zaten saha ekibinden güncel ve doğru bilgiyi talep ettik ve bu şekilde bilgi verildi. Sistemde yazana aldırmayın dendi

Bu arada hat değerleri de bu şekilde gözüküyor. Size anca bu hız geliyor deniyor. O halde adres sorgu da neden 41 mbps görüyorum?

Son düzenleme:
Özel mesaj gönderememden ötürü alenen paylaşmayı doğru bulmuyorum hocam. Çünkü benzer paylaşımda bulunan kullanıcılardan dolayı ozelmusteriyonetimi maili kapatıldı. Yine biz kullanıcılar mağdur olduk. Rahat biçimde ulaşım sağladığımız bir maildi. Bu sebeple bu maili asla alenen paylaşmıyorum prensip gereği. Ümit Bey'in mail adresini araştırın, ufak bir arama sonucu bulacağınıza eminim. Linkedin hesabına mesaj gönderin ve Twitter'dan Sn. Yusuf Kıraç'a özel mesaj gönderin. Bunun yanında Twitter'dan TTDestek Sizin sorununuz VDSL boş port yok sorunu ve ülkemizde yaygın biçimde yaşanıyor. Siz yazana aldanmayın diyen yetkili hata yapmış olur bu aldanılacak bir şey değil bir rezalet konusu.

Yetkilinin verdiği cevap etik değil. Doğru ise hiç değil. ADSL üzerinden hizmet alıyorsunuz an itibariyle. VDSL'E geçiş potansiyeliniz de bulunuyor.

Ben de çok çektim 3 yıl boyunca ADSL hizmet ile süründüm. Bu bahsettiğim mailleri ata ata port açıldı en sonunda. Açıldığı gibi de başvuruda bulundum ve VDSL'e geçişimi sağladım. Biraz uğraşacaksınız ama değeceğine eminim.

Ozel mail adresi konusunun ne oldugunu bilmediğim için o sekilde sormustum, ne demek istediğinizi anladım. Ufak bir araştırma yapacağım. Bu akşam 22:00 gibi arayıp hala daha sikayet kaydının devam ettiğini ve bilgi vereceklerini soylediler.
Konuyu kestirip atmasalardı cok guzel olacakti ama maalesef bu sekilde ilk yaklaşım oldu ona üzülüyorum. Yarın sabah bakacağım gerekli mail adresleri ve Twitter ozel mesaja. Tesekkurler bilgi icin
Herkese tekrar merhaba,

Türk Telekom CEO'su Ümit Bey'e bir mail attım ve yarım saat içerisinde dönüş yapıldı. Durumu kontrol edip döneceklerini söylediler. Gerçekten o altyapı adresime geliyor mu onun kontrolü ardından eğer geliyorsa ADSL'den VDSL'e geçiş konusunda yardımcı olacaklarını belirtmişlerdi. Bugün aradılar, 24 mbps'lik bir paket tanımladılar ve eve gelince tekrar modem kurulumu yapıp VDSL'e çevirdim. 24 mbps deneyin eğer sıkıntı olursa 16 ya geri döndürürüz yoksa Mayıs ayı içerisinde altyapınıza bağlı olarak kullanım deneyimlerini de gözeterek 35 lik pakete geçiş yapılabilir dendi. Modem arayüzünden kontrol ettiğimde daha fazla gözüküyor.

Hatta şimdi aradılar 35 lik pakete geçirdik. Sorunsuz kullanabiliyorum. Çocuk gibi mutluyum haha

Son düzenleme:
Hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindim. Ben de benzer değerler alıyorum Netspeed üzerinde. Santral mesafem çok çünkü.

35 Mbit ideal bir hız. 6 Mbit Upload hızı da alıyor olmanız çok önemli.

Taahhüt durumunuz ne durumda? Türk Telekom OIM uygulaması indirip kontrol edebilir misiniz? Ne kadar ödüyorsunuz Türk Telekom'da 35 Mbit'e anlık olarak? Merak ettim son güncel fiyatları.

Hayırlı olsun. Kaç Mbps tanımlandı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…