Adult sitesi acmak

Telif davasına sıra gelene kadar ülkedeki yasaklar var. Bu tarz bir site açmak yasal değil diye biliyorum. Bir öğreneyim legal şeylere yönelirim falan saçma geldi :d kendin çekip paylaşacaksan o noktada işleyiş farklıdır belki bilmiyorum.

İşin teknik tarafını konuşmayı tercih edeceğim, diğer tuhaflıkları yeterince konuşulmuş :)
Hostingte barındıramazsın bu şekilde bir yapıyı. Videoları direkt sunucuda barındırmak da maliyetlidir, çünkü tek sunucuya koymak da anlamsızdır, birden fazla sunucu loadbalancer arkasında olmalı, media server olmalı, önde cdn olmalı vs. O yüzden openload gibi siteler üzerinde tutarak iframe olarak gömmek daha mantıklıdır. Teknik anlamda blog sitesi yapmaktan bir farkı yoktur. Mobil uyumluluk için ön yüz çatısı kullanmanı tavsiye ederim, misal en bilineni bootstrap. Getiri kısmını bilmem çünkü uzun süre açık tutabileceğini sanmıyorum. Amacın öğrenmek olsun derim, giderin olur, gelir kısmını çözebileceğini düşünmüyorum. Giderler domain + hosting diyelim kabaca. Yukarıda anlattığım yapıyı kurmak ise epey tuzlu olacaktır :)

Bu konsepti gelir için düşündüysen yanılmışsın. Getirisinden çok götürü olur. Öğrenmek için kendi çapında ufak ufak bir şeyler tasarla sonrasında oraya buraya web site yaparsın. Arkadaşım boş vakitlerinde Web site tasarım vs. yapıyor. Tek bir işten ortalama 1K para alıyor. Hedefin bu olsun. Yoksa o işlerde telifi ayrı yasağı ayrı dert.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı