Adware.Elex virüsü nasıl temizlenir?

904065

Yoctopat
Selamünaleyküm hayırlı ramazanlar, senelerin bilgisayar kullanıcısı ve oyuncusuyum adeware. Elex virüsü bulaştı nasıl bulaştığını da asla bilmiyorum aşırı dikkatliyimdir. Steam hesabım Outlook hesabına bağlıydı virüste Microsoft Edge üzerinden gelmiş Malwarebytes öyle tespit etti Steam hesabımdan 34 dolar çalındı konuyu uzatmadan sormak istediğim başka bir şey var, konuyla ilgili her şeyi öğrendim ve virüsü kaldıralı çok oluyor ama cevabını bulamadığım bir şey var bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim, bilgisayarımda özel veri ve resimler vardı hiçbir şekilde bilgisayarıma erişildiğinin bir kanıtı yok öyle olsa Steam hesabımın değeri 2000 dolardan fazladır seviyesi 204 ve içinde 89 tane çok iyi oyun var full DLC halinde. Eğer virüs bilgisayara erişse hesaplarımı çalardı diye düşünüyorum aynı şekilde Gmail hesabımda bağlı sosyal medya hesapları ve 4K takipçisi olan YouTube hesabım hiçbirisine erişim yok. Microsoft Edge üzerinden asla Steam'e giriş yapmadım yalnızca Chrome üzerinden yapmıştım zaten tedbir amaçlı tüm şifrelerimi değiştirdim 1 ay öncesinde sorunu çözmüştüm. Dediğim gibi tek merak ettiğim bu virüs bilgisayara erişemiyor sanırım öyle ümit ediyorum öyleyse nasıl Steam hesabına erişiyor ben bunları anlamadım hesapta iki faktörlü mobil doğrulama vs. Her şey vardı benim bilgisayarım hariç oturum açamaz yani Steam kayıtlarında da başka bir yerden girilmiş görünmüyordu. Dediğim gibi bilgisayarımda D bölümünde özel hesapların şifreleri yazıyordu ve bunlara asla erişim yoktu bu virüsün çalışma mantığı yalnızca internet üzerindeki verilere mi erişebiliyor tarayıcı virüsü sonuçta yoksa bilgisayara erişim sağlayabiliyor veya veri aktarımı (fotoğraf vb.) Yapabiliyor mu ilgili biri yardımcı olabilirse sevinirim. Hayırlı ramazanlar tekrardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı