Merhaba. Dün eski kasam Power Boost X-53'den yeni kasam Airhawk Duo'ya geçtim. Geçmez olaydım! Ryzen Master uygulamasında eskiden boşta 30 derecede gezen Ryzen 5600X işlemcim şimdi boşta 50 derecede geziyor. AIDA64 testinde ise 94.4'ü gördü daha 1 dk dolmadan, direkt testi kapattım.
Stok fan ile kullanıyorum. Yaptığım tek bir işlem var ve o da kasa değiştirirken ekran kartı macununu yenilemek oldu. Acaba ne gibi bir montaj ya da donanımsal bir hata ile karşılaşmış olabilirim?
Macun mx4. Ekran kartına uygulandı macun işlemciye değil. Acaba aldığım yerde fanlar ters takılma gibi bir durum söz konusu olur mu? Kasanın kendi fanları.
Düzelttim hocam kasa değişimi yaparken stok soğutucu vidalarından birisi ya da ikisi yukarı atmış soğutucu işlemci ile temas etmiyordu. AIDA64 10dakikalık testde 48 dereceyi geçmedi işlemci. Hepinizden Allah razı olsun bu arada verilmiş sadakam vardı anakart portlarından biri mevta oldu galiba PC'den duman çıktı. Ya statik elektrikden dolayı oldu ya da temassızlık vardı, şu an hiçbir sorun görünmüyor ama. Tekrardan teşekkür ederim herkese.
Düzelttim hocam kasa değişimi yaparken stok soğutucu vidalarından birisi ya da ikisi yukarı atmış soğutucu işlemci ile temas etmiyordu. AIDA64 10dakikalık testde 48 dereceyi geçmedi işlemci. Hepinizden Allah razı olsun bu arada verilmiş sadakam vardı anakart portlarından biri mevta oldu galiba PC'den duman çıktı. Ya statik elektrikden dolayı oldu ya da temassızlık vardı, şu an hiçbir sorun görünmüyor ama. Tekrardan teşekkür ederim herkese.