Aerocool Mirage Pro vs Cooler Master MF120 Halo vs Gamepower Air turbine ARGB/RGB fan

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar.
ARGB fan bakıyorum.
Toplam 7 adet lazım.
Bu seçeneklerden hangisi sizce daha iyi?
Anakartımın1x4 pin RGB header 2x3 pin RGB girişi mevcut. Özellikle fan etrafındaki halka aydınlatması olan modelden alacağım.
Diğer türlüsü zaten elimde var.

Son düzenleyen: Moderatör:
7 fan olunca işin rengi değişiyor hep maalesef. :)

Benzer sorunu bende yaşadım 7 fan alacaktım ve bu fanların neredeyse hepsine baktım.

Cooler Master'ın sadece RGB kontrolcüsü var ve fanları kullanmak için ayrıca PWM kontrolcü almanız gerekiyor.

GamePower ürün listeme hiç bir zaman girmemiştir. Zaten sitelerinde de adam gibi ürün bilgisi bile yok. Fakat en ekonomik çözüm bu çünkü üzerindeki 6 pin kontrolcü yanlış hatırlamıyorsam 10 kanallı. Fanlar PWM mi değil mi bunun bile bilgisi yok maalesef.

AeroCool'a gelirsek fanlar 6 pin ve kontrolcü 6 fan destekliyor. 7 fan takamazsınız çünkü ben 6 pin için 6 kablo bulamamıştım. Eğer bulursanız iyi bir çözüm olabilir gibi fakat RGB konusunda hata verebilir tabi.

7 fan olunca işin rengi değişiyor hep maalesef. :)

Benzer sorunu bende yaşadım 7 fan alacaktım ve bu fanların neredeyse hepsine baktım.

Cooler Master'ın sadece RGB kontrolcüsü var ve fanları kullanmak için ayrıca PWM kontrolcü almanız gerekiyor.

GamePower ürün listeme hiç bir zaman girmemiştir. Zaten sitelerinde de adam gibi ürün bilgisi bile yok. Fakat en ekonomik çözüm bu çünkü üzerindeki 6 pin kontrolcü yanlış hatırlamıyorsam 10 kanallı. Fanlar PWM mi değil mi bunun bile bilgisi yok maalesef.

AeroCool'a gelirsek fanlar 6 pin ve kontrolcü 6 fan destekliyor. 7 fan takamazsınız çünkü ben 6 pin için 6 kablo bulamamıştım. Eğer bulursanız iyi bir çözüm olabilir gibi fakat RGB konusunda hata verebilir tabi.
Şu anda sana Aerocool marka 8 fanlı bilgisayardan yazıyorum dostum :)
Bilmeyenler için söyleyeyim arkadaşlar. Teknobiyotik mağazasına gittim bugün.
1 adet 3 paketli pro versiyonunu 4 adet de Mirage 12 versiyonunu aldım.
(Pro versiyonunda sadece kontrolcü var fanlar aynı)
Bu kontrolcü de 6 adet 6 pinli ARGB fanları destekliyor.
Geriye 2 adet daha ARGB girişi kaldı bunlar da 3 pin destekli ARGB slotlar.
Onların bir tanesine kutu içerisinden çıkan 6 pin to 3 pin kabloyla pompayı diğerine ise egzoz fanı bağladım.

Tekrar izah edeyim;

Radyatör bloğu için 3'lü set aldım (Pro modeli). +3 tane ön taraf için tekli aldım. +1 tane de egzoz fan için aldım. (Mirage 12 modeli)
Hepsini tek bir kontrolcü ile hem fan hızlarını hem de ARGB'sini kontrol ediyorum.
Beni şaşırtan nokta ise SilverStone PF360 soğutucumun pompasını da taktım ya efektlerini kontrolcü de ne seçiyorsam onu gösterdi :D
Elinizde başka marka ARGB fan olsa dahi kontrolcü de bulunan programlar onları da çalıştırıyor bilginiz olsun.

Yoruma gelecek olursam.

1- Görsel olarak çok şahane. Kontrolcü de yeterince bol bol efektler mevcut.
2- Kumanda üzerinden ve mobo tuşuna bastığımda anakart yazılımı üzerinden ARGB seçebiliyorum. (Asus armour create ile)
2- Fanlar son devir de hiç rahatsız etmiyor. Fakat ben kumandadan PWM moduna aldım düşük devir de kullanıyorum.
3- ARGB ışık seviyesini kısıp yükseltebiliyorsunuz. Daha yeni fark ettim.
4- Kontrolcü tek başına 8 adet fan destekliyor. (2 tanesi içerisinden çıkan 8 pin to 3 pin kablo ile)

Olumsuz yorumlarım ise;

1- Elim su topladı fanları takana kadar. Vidaları çok uğraştırdı normal fanların ki kadar rahat takılmıyor.
2- Bir tane fanın vida yerinde ki ses yapmaması için konulan yapışkan kalktı elle düzelttim.
3- Fanların motor kısmından çok kısık bir tiz ses geliyor. Fakat normal kullanımda asla duymazsınız. Dibine kulağımı yanaştırınca fark ettim.
4- 4 pinli PWM girişini CPU fan kısmına takmama rağmen bilgisayar görmedi. Açılışta CPU fan algılanmadı hatası verdi bilgisayar açılmadı.
BIOS ayarından bu uyarıyı kapatmak zorunda kaldım ve sistemim sorunsuz çalışıyor şu anda.

Sonuç: 10 üzerinden 7 veriyorum.

Güzel günlerde kullanın o zaman. Yalnız +2 fan nasıl bağlandı o HUB'a hangi girişe takıldı bunu anlamadım :D

6 x 6 pin port
2 x 3 pin RGB (boşluklu)
2 x 3 pin RGB (boşluksuz)
1 x MB PWM
1 x Reset
1 x Power

Benim bildiğim kontrolcüde bu portlar var. +2 fan nereye bağlandı merak ettim.

Ayrıca sıvı soğutma performansını merak ettim fanların. Kağıt üzerinde statik basıncı baya düşük çünkü sıvı soğutma için.

Güzel günlerde kullanın o zaman. Yalnız +2 fan nasıl bağlandı o HUB'a hangi girişe takıldı bunu anlamadım :D

6 x 6 pin port
2 x 3 pin RGB (boşluklu)
1 x MB PWM
1 x Reset
1 x Power

Benim bildiğim kontrolcüde bu portlar var. +2 fan nereye bağlandı merak ettim.

Ayrıca sıvı soğutma performansını merak ettim fanların. Kağıt üzerinde statik basıncı baya düşük çünkü sıvı soğutma için.
2 x 3 pin RGB (boşluklu)

Bu kısıma takıyorsun içerisinden çıkan çevirici ile. Toplam 8 adete kadar desteklemiş oluyor.
Aidata ile stress testi yaptım sıcaklıklar tam yükte 60-65 derece arasında kaldı.
Tabi ki bu sıvı soğutucu sayesinde. Fanla değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı