Aerocool Project 7 P7-C0 Hava Sirkülasyonu

aahmetcebiii

Decapat
Şu an CM MasterBox 5 MSI Edition kasa kullanıyorum. Sirkülasyonu çok kötü. Yukarıda fan yeri yok. Öndekiler pleksiden dolayı hava almıyor. İşlemcim (1800X) oyunlarda 68 derece seviyelerinde. Kasanın dışı bayağı bir sıcak oluyor. Kasamı değiştireceğim. Aerocool Project 7 P7-C0'a geçip, tüm fan slotlarını doldurursam, kayda değer bir fark elde edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasan tasarım sorunlu ama sadece kasa değiştirmekle iş bitmeyebilir. Hangi işlemci soğutucusunu kullanıyorsun?
FSP WINDALE 6 Bu soğutucu kasa içinde böyle duruyor. Yani benim için yukarı da fan yeri olması çok önemli. Bu kasamın ön ve yan kapağını çıkarınca işlemcim oyunlarda vs 63 dereceyi geçmiyor. Kapaklar kapanınca 74 derece felan oluyor.
maxresdefault.jpg

Benim kasamda 9 tane fan takılı. Şöyle söyleyim bir faydasını görmüyorum görsel güzelliğinden başka. Önden hava alsın arkadan ve üstten atsın bu kadar. 3 fan bile iş görür yani. Fazla fanın soğutmaya bir faydası yok.

@matadoria arkadaşın sorunu alınan havanın içeride oluşturduğu sıcak havayı hızlı atamamasından dolayı sistem sıcaklığının gereğinden yüksek olmasıdır. Senin durumunla bu ikisi aynı değil. @aahmetcebiii kasa değişikliği yapmaktan başka çaren yok görünüyor. Soğutucuna uygunsa bu kasa faydalı olur diye düşünüyorum.

@matadoria arkadaşın sorunu alınan havanın içeride oluşturduğu sıcak havayı hızlı atamamasından dolayı sistem sıcaklığının gereğinden yüksek olmasıdır. Senin durumunla bu ikisi aynı değil. @aahmetcebiii kasa değişikliği yapmaktan başka çaren yok görünüyor. Soğutucuna uygunsa bu kasa faydalı olur diye düşünüyorum.
Dostum tamam da 68 derece stok soğutucu için normal bir değer. Yaz ayların da olduğumuz için sıcaklıklar bu şekilde artış gösteriyor. Ortam sıcaklığı çok önemlidir. Ben arkadaşa doğru cevap verdim. Fazla fanın gereksizliğinden bahsettim. 2 tane kaliteli fan olsa güzel sirkülasyon olur. Kasa değişikliği yapıp kasayı full fan ile dolduracam demiş yukarı da. Ben de ona göre yorum yaptım. Güzel bir soğutucu ile sıcaklık sorunu çözülebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı