Bilgisayarımı 2016 yılında topladım, hiçbir kapağını açmadan da bu süre zarfı boyunca sorunsuz ve gürültüsüz kullandım. Kasam çok son teknoloji olmamakla beraber markası Aerocool V3X devil Red Edition. Son 1 aydır tek değişen dışında (kasayı masamın ayak kısmına yatay konumlandırmam sonucu kasa ön iç fanının artık dar bir alana bakması) hiçbir değişiklik olmamasına rağmen (oda sıcaklığı, oynadığım oyunlar, kullandığım programlar) 12 cm kasa içi Aerocool fanı (kasanın önünde bulunuyor) gürültü yapmaya başladı. Klasik Türk kafası vurunca 10-15 saniye sessizleşiyor, sonra tekrar. Kasanın panellerini çıkardım bir şey değişmedi, kasa içi kablolama özensiz, hava akışı maksimum değil, optimum olduğundan bile şüphe ediyorum. Ama durum bu olsa bu sorunu daha önce yaşamam gerekiyormuş gibi de hissetmedim değil. Kasayı eski konumuna koymak (4 sene kullandığım konumuna) sorunu çözer mi yoksa artık fanın ömrü dolmaya başladı mı? Şimdiden teşekkürler.
Bu arada kasayı yan kapakları açıp çalıştırınca fark ettim ki, benim sessiz çalışıyor dediğim bilgisayarım fan çalıştırmadığı için sessiz çalışıyormuş. Fan çalıştığı zaman gürültülü çalışıyor ve yukarıda belirttiklerim oluyor.
Bu arada kasayı yan kapakları açıp çalıştırınca fark ettim ki, benim sessiz çalışıyor dediğim bilgisayarım fan çalıştırmadığı için sessiz çalışıyormuş. Fan çalıştığı zaman gürültülü çalışıyor ve yukarıda belirttiklerim oluyor.
Son düzenleme: