Çözüldü Aerocool VX PLUS 500 nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yilmaz787

Hectopat
Merhaba. Bu PSU'yu yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum şu ana kadar sorun çıkmadı ama son günlerde elektrik çok sık gidiyor. Bazen günde birkaç kez gittiği bile oluyor ve çoğunda da bilgisayar açık oluyor. Bu durum beni tedirgin etmeye başladı. Sistemim de ucuz bir şey değil. Bu PSU'nun elektrik kesintilerinde sorun çıkarma ihtimali nedir?

PSU: Aerocool VX PLUS 500V

Çözüm
Hocam, en kaliteli PSU bile bu durumlarda tam garanti veremez. Elektrik kesintisi için tek çözüm UPS'tir.
Hocam, en kaliteli PSU bile bu durumlarda tam garanti veremez. Elektrik kesintisi için tek çözüm UPS'tir.

Çözüm
Giriş seviyesi bir PSU. Elektrik kesintisinde OVP, UVP ve OCP korumaları özellikle var ise ve düzgün çalışıyorsa sistemi koruyabilir ancak dediğim gibi düzgün çalışması gerek.

Bir UPS veya akım korumalı priz veya ikisi birden de PSU'ya burada destek olabilir.

@Sir Benjamin akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Zaten UPS varsa kullanmaya gerek yok.

@Yener K. voltaj yükseldikçe akım da yükselmez mi? Elektrik kesintilerinde de voltaj dalgalanmalarında engelliyor diye biliyorum akım da orada yükseldiği için. V = i x R formulünden gittim.

@Yener K. voltaj yükseldikçe akım da yükselmez mi? Elektrik kesintilerinde de voltaj dalgalanmalarında engelliyor diye biliyorum akım da orada yükseldiği için. V = i x R formulünden gittim.
Devrede direnç varsa Ohm Kanunu geçerlidir. Yoksa gerilim yükseldikçe akım azalır.
Gelen şebeke gerilimi için Ohm Kanunu geçerli değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı