Arkadaşlar Afox RTX 3080 10 GB ekran kartı kullanıyorum. Fan hızım, GPU sıcaklığım 20 derece dahi olsa hep 3600 RPM hızında dönüyor. Kartın ikinci sahibiyim, benden önce mining için kullanılmış kısa bir süre. Fan hızını nasıl düşerebilirim? MSI Afterburner ile denedim olmadı.
Evet kart bu 6500 tl aldım, aşağıda ki BIOS yazılımını attım nvflash programı ile fakat RPM hızında değişme olmadı kart 22 derece iken 3600 RPM dönüyor.
İyi sevindim uygun almışsın. Satın aldığın kişiye sormuşsundur diye düşünüyorum bu sorunu. İlk defa böyle bir sorunla karşılaştım keşke yardımcı olabilseydim.
MSI Afterburner 4.6.5 denedim ayarlamaları yaptım pc yeniden başlattım ancak arka planda çalışmasına rağmen bir değişiklik olmadı. Yardımcı olacak başına gelen kimse yokmu
Arkadaşlar konuya yeni bir güncelleme geçiyorum, ekran kartının üreticinin yazdığı bir bios var ve bu bios yazılımı yüklendi fakat bios işe yaramadı üreticinin çıkardığı veya kart ile uyumlu bir bios olması gerekiyor ve bu riski alabilen bu işi yapacak birini bulamadık Ankara'da şöyle bir çözüm/bypass yapmış olduk aygıt yöneticisinden ekran kartını disable hale getirince fan normal devirde dönüyor oyunlara gireceğim zaman tekrar ekran kartını etkinleştirip giriş sağlıyorum yine 3600 RPM'de dönüyor. Şimdilik bu şekilde kullanıyoruz.