Merhaba. Öncelikle Technopat'ın faydalı paylaşımları için teşekkür ederim; yıllardır video ve paylaşımlarınızı takip ediyorum, ilk kez bir mesaj yazmaktayım, mesaj biçimim formata uygun değilse mazur görün lütfen.
Yıllardır Mac bilgisayar kullanıcısıydım. Bir yıl evvel; on yaşını dolduran ve ömrünü tamamlayan Mac bilgisayarımdan sonra geçici olacağını düşündüğüm bir pc topladım. Fakat yeni bir Mac alma sürem giderek uzadı, süre uzadıkça mecburen bu pc üzerinde donanımı geliştirmeye yöneldim. Bilgisayarda oyun oynamak gibi bir alışkanlığım yok. Yoğun bir internet kullanıcısıyım ve sanatsal tasarım üzerine çeşitli çalışmalar yapmaktayım. Şimdilerde, ağırlıklı olarak After Effects CS6 ve yanı sıra benzeri programlar kullanmamı sağlayacak, video düzenleme ve üzerine profesyonel kalitede ses kaydı yapmamı mümkün kılacak bir donanım seçkisine ihtiyacım var. Geçen günlerde sorun çıkacağını bilmeme rağmen After Effects CS6 yükledim ve tahmin ettiğim gibi programı kullanamadım, sürekli donmalar yaşamaya başladım.
Detaylı araştırmalar yapmayı, keza yeni bilgiler edinmeyi seviyorum. Bu yüzden videolarınızın büyük bir kısmını izledim, değişik mesajları ve kaynakları inceledim; fakat seçeceğim ürünler konusunda yeni sorularım oluştu.
Ekran kartı tavsiyeleri genellikle oyun bilgisayarları için olmakta, yukarıda belirttiğim gibi, oyun için kullanmayacağım. Benim ihtiyacım sadece bahsettiğim video düzenlemesi ve ses kayıt yapacağım uygulama kullanımlarım için.
Sorularım şu şekilde;
Adobe After Effects CS6 kullanımım için quadro ekran kartı mı almam gerekmekte, nVidia bir ekran kartı mı olmalı? Marka ve model öneriniz nedir? Ekran kartı için bütçem; 500 - 700 tl civarı.
Güç kaynağım düşük olduğu için yükseltmem gerekecek, 80 plus 600 W bir güç kaynağı işimi görürmü, ileride donanımda yükseltme yapma ihtimalim için biraz olsun imkan sağlayacak güç kaynağı hangisidir, marka model öneriniz nedir? Güç kaynağı için bütçem 300-400 tl civarı.
Bu kısım ekran kartı başlığını aşacak ama bu konuda da desteğinizi almak istiyorum;
Asus Xonar U5 Usb Ses Kartı - n11.com
Bu ürün çeşitlerinden birini edinmem ekstra bir harcama olacak, bahsettiğim gereksinimlerim doğrultusunda ses kartı çok gerekli mi? Eğer öyleyse bu konuda tür, marka, model öneriniz nedir?
Son olarak; 8 gb bir ram daha almayı düşünüyorum, bu bahsettiğim kullanımlar için çok gerekli görüyor musunuz? Ekran kartı, güç kaynağı ve diğer gereksinimlerim için bu bilgisayar kasasını değiştirmeden kullanmam mümkün müdür?
Uzun mesajımı ve detaylı sorularımı okuduğunuz için ve gelecek önerileriniz, desteğiniz için teşekkür ederim.