After Effects OpenGL hatası

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, After Effects'de OpenGL driver hatası alıyorum, ne yapmalıyım? Nasıl indiriceğim, nasıl yükleyeceğim?
Harici: Radeon 6650M/ AMD Radeon 6600M and 6700M series
APU: AMD HD 6480G

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, After Effects'de OpenGL driver hatası alıyorum, ne yapmalıyım? Nasıl indiriceğim, nasıl yükleyeceğim?
Harici: Radeon 6650M/ AMD Radeon 6600M and 6700M series
APU: AMD HD 6480G
Laptop/dizüstünün marka modeline göre sitesinden indirebilirsin.

Masaüstüyse AMD sitesine girip tam kart modeline uygun sürücüyü seçebilirsin.

Laptop/dizüstünün marka modeline göre sitesinden indirebilirsin.

Masaüstüyse AMD sitesine girip tam kart modeline uygun sürücüyü seçebilirsin.
Hocam modeli çok karışık, olmuyor yani lafın kısası, başka ne yapabilirim?

Sürücüyü kaldırıp windows'a indir diyebilirsin. Modeli yazarsan belki daha kolay bir yöntem olur?
Hocam benim ekran kartı sürücüsü çok bozuk bir şey, benim ekran kartı ile ilgili bir sürü konum var, kullandığım kartın sürücüsü karışık, bozuk, windows sürücüsü desteği vs. bir çok sebepten doğrusu kurulmuyor.
Model Asus K53TA fakat AMD A4-3300M işlemcili olan.
Yani profilime gidip bakarsanız çok detaylı görebilirisiniz, aygıt sürücüleri, ekran kartı konularına.

Tam format atıp, telemetri ve güncellemeleri de kapatırsan, stabil çalışan ekran kartı sürücünle sistemi istediğin gibi kullanabilirsin o zaman - bu sorunlar bir şeylerden sonra başlamış gördüğüm kadarıyla.

Burada iki farklı sürücü unsuru sunuyor AMD ama ASUS buna karşılık Win 8'den sonraki güncellemeleri yapmamış - tabi öncelikli olarak yeni bir laptop satmak için yapmamıştır.

Usta en son çıkarılmış Chipset sürücüsünü kurarken mavi ekran veriyor, bu cihaz mavi ekrana çok alışkın, bilmediğim zamanlarda çok aldım, Windows 8.1 kullanırken de mavi ekran vs. veriyordu, bir türlü çözemedim.
Buradaki konumda doğru sürücüler var, fakat onuda kurarken sorun yaşıyorum, konun son mesajında detayları bulabilirsin videolu anlattım. Çok denedim, AMD A4-3300M and Radeon 6480G sürücüsü var AMD'nin sitesinde o sürücü gene hepten bozuk mavi ekrana düşüyor sürekli, sizin attığınız sürücüde doğru sürücülerden biri.
Üstteki linkte konuma girin, son mesajlarda video attım kurulumda yaşadığım sıkıntıları, izlerseniz sevinirim anlicaksınız zaten izleyincen.

Bir de şöyle bir şey var, Radeon 6650M sürücüsü Driver Identifier sitesinde de var, oradan indiriyorum, şu an o sürücü kurulu. AMD orijinal sitesindeki sürücü ile farkı şu (Driver Identifier sürücü orijinal)
AMD'nin sitesinden indirdiğim sürücü bir şekilde kuruyorum zor olsa da, fakat o da bütün oyunlar açmıyor sayılı oyunları açıyor, şöyle mesela; GTA 4, Portal 2, l4D2, Batman Arkham oyunlarını açıyor, yani kısacası ekran kartını kullanan oyunları açıyor.
Bir de Driver Identifier'dan indirdiğim Radeon 6650M sürücüsü şöyle, az önce saydığım oyunları açmıyor fakat CS:GO, ETS 2, fs 17, bununda kısası işlemciyi kullanan oyunları açıyor, ekran kartına yük bindiren oyunları değil.
Çok karışık oldu değil mi?
AMD sürücüsü saydıklarımı açıyor, Driver Identifier sürücüsünde saydığım oyunları açmıyor, siyah ekranda kalıyor.
Bir de tam tersi.
Driver Identifier'dan indirdiğim sürücü saydıklarımı açıyor, AMD sürücüsüde Driver Identifier'da saydığım oyunları açmıyor.
Çok karışık anlattım umarım anlayabilmişsinizdir.

Son düzenleme:
AMD sürücüsü: Ekran kartı kullanan oyunları çalıştırıyor.
Driver Identifier: İşlemci kullanan oyunları çalıştırıyor.

Bir linux forumunda 2014 civarında, Catalyst 11.8'in o zamanki sistemleri için en stabili olduğunu belirtmişler, sonrakiler 3b performansı yükseltse de stabilite sağlamamış.

Sistemde SSD yoksa eski sürüm Win ile daha stabil kullanılabilir gibi geliyor şu an. Gerçi unuttum 8'de destek var mıydı, ondan böyle dedim.

Onun dışında, dünya çapında çok ilginç şeyler yaşanmamış bu laptopla. Win10 DVD sürücüsü hariç.

Hocam DVD sürücüsü yok, HDD kızağı var sorun yok onla.
Evet aynen öyle, usta Windows 8.1 gecerim de, klavye de windows tuşuna bastığımda, windows ekranına atıyor ya o hoşuma pek fazla gitmiyor, ben direk masaüstüne atsın istiyorum.
Usta ben bu laptopu 2021 civarı aldım, aldığımda babamın arkadaşı verdi, ilk aldığım sürücüler yüklüydü, hem de doğru sürücüler yüklüydü bütün oyunları açıyordu after effects'de hata vermiyordu,o zamandan kalan küçük bir ss var, yonga türünden sürücü bulunabilir mi?
Bu arada dediğim gibi
Konunu son sayfasına gidip mesajlarımı okuyun, orada eskiden kalan SS ve sürücünün kurulamadığını gösterdim.

Bu arada sistemde SSD var.

Ya burada hiç bir şeyi doğru düzgün anlatamadım, üstte konu linkim var, son sayfaya gidin anlarsınız.

SS'lerde alınması gereken esas yer:

Senin sisteminde stabil çalışan bir örnek:
Windows 10 - 1803
15.201.1151.1008 HD 6650
15.201.1151.0 APU
Catalyst Control Center 2015.0821.2209.38003.

Buna göre Win10'da deneyebileceğin aklıma gelen son şey: AMD Catalyst Graphics Driver 15.201.1151 64-bit

Win10 x eski APU'lar mutsuzluk kaynağı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…