Peki sistemi yeni aldım o zaman eski ayarlarına döndüreyim mi kartın ömrü daha mı çabuk azalır böyle veya sıkıntı yaşar mıyım ?
Diğer parçaların da mı garantisini etkiliyor ?
Ayrıca test ettim limit sondayken ve fabrika ayarlarındayken mhz aynı artış veya azalış yok ?
Eğer bir parçaya OC yaparsanız ve sistemin başka bileşenleri de bu durumdan etkilenir ve arızalanır ise yine garanti kapsamında değerlendirilmiyor diye biliyorum. Çünkü siz sadece bir parçaya OC yapamıyorsunuz maalesef, gerek voltaj gerek başka ayarlamalar devreye giriyor. Bu durumdan etkilenmesi en muhtemel parça anakart ve sistemi OC ettiğinizde anakarta bir zarar gelirse bunu karşılamama ihtimalleri yüksek. Ben sadece OC olayında parçaların üreticilerinin verdiği bilgilendirme mesajlarına dayanarak bunu söylüyorum, varsa bir teknik servis çalışanı ya da bu konulardan muzdarip yahut bu işi cidden bilen, onların açıklaması tabi daha iyi olur. Ama çok net söylüyorum ki, over clock aşırı boş bir iş.Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın..
Msi Afterburner ekran kartlarına hız aşırtma (overclock) yapmaya imkan tanıyan bir yazılımdır. Size tavsiyem bu yazılımı kullanmadan önce overclock'un ne olduğunu, hangi işe yaradığını ve risklerini forumda araştırma yaparak öğrenmeniz olacak.
Öte yandan diğer parçaların garanti durumunu etkilemez, ancak yapılan overclock sebebi ile diğer donanım bileşenlerinize düşük bir ihtimal de olsa zarar gelebilir. Bunun garantisini kimse ön göremez malesef.
Siz yaptığınız ayarlarla, çekirdek frekansını, bellek hızı ile voltaj değerlerini değiştirmediğinizden ötürü değerlerde bir farklılık görmüyorsunuz.
Ekran kartınız yük altında olmadığı için, afterburner'da görüntülediğiniz değer kartın çıkabileceği değeri yansıtmıyor. Enerji ve sıcaklık kontrolü için normal Windows kullanımı işlemlerinde ekran kartınız genellikle tasarruf moduna geçer ve frekans değerleri düşer. Gerçek değerleri gözlemlemek isterseniz, MSI Kombustor gibi bir benchmark yazılımı ile yük altına sokup takip edebilirsiniz.
Size tavsiyem her hangi bir donanımın voltaj ayarları ile yeterli bilgiye sahip olduğunuzu hissetmeden oynamayın
Mutlu günler..
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.