Afterburner kullanmak zararlı mı?

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
3090 FE kullanıcısıyım, MSI Afterburner'i kurcalarken çekirdek frekansını +200MHz yaptım ve inanılmaz bir performans artışı yaşadım VRAM frekansını ise 200MHz yaptım(NVIDIA ince ayar ile aynısı) 200+ olunca çöküyor sürekli.

Çekirdek frekansı da 200+ olunca çökme potansiyeli oluyor(1 kere reset atmıştı PC). 200MHz de bir ayıbını görmedim bu şekilde kullanınca Cyberpunk 4K RT OverDrive'da 40-50 FPS alıyorken 45-56 FPS rahat çıkıyor, World of Warships 4K da 200+ iken 230+ oldu ve en iyisi frame time genel olarak yarı yarıya düştü.

Kartı bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı?

1600MHz üstü görmüyor mübarek stokta bu Afterburner nimet gibi oldu, sıcaklık olarak 70+ görmüyor.

Sıcaklık yüksek değilse, PSU yeterli ise sorun yoktur hocam. Bilmeden OC yapmışsınız

Sıcaklıkların tehlikeli bölgelere gelmediği ve çökmelerin yaşanmadığı stabil bir + değer bulup kullanabilirsiniz.

Nvidia Inspector de kullanabilirsiniz daha detaylı bir şekilde overclock yapabilirsiniz ben onu kullanıyorum. Sıcaklıklar iyi durumdaysa ve herhangi bir sorun yaşamıyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…