Ağ bağlantısı nasıl sağlanmalı?

Daha fazla  
Merhaba, aldığım bilgisayara ağ bağlantısı için ucuz yollu bir Wi-Fi adaptör tercihinde bulunmuştum ve inanın hiçbir şekilde verim alamadım bu yüzden alternatiflere yönelmeye karar verdim. Bu alternatiflerden biri PCI-e kart kullanmak diğeri iste Ethernet bağlantı. Ethernet bağlantısı için modemi bulunduğum odaya aldığımda prize taktığımda internet bağlantısı kuramadım, sanırım hat çekilmemiş. Oturduğum daire fiber destekli ve ilk geldiğimizde bir hat çekilme muhabbeti vardı diye hatırlıyorum. O zamanlar detaylara pek hakim olmadığım için çok incelememiştim o yüzde pek emin değilim.

PCI-e kart için yine çok fazla verimli olduğunu söylemediler ve bugün ortalama bir kart 600-800 TL arası. Bu parayı ödemekten yana sıkıntım yok ama bu kadar parayı ödeyeceğime daha verimli olan Ethernet bağlantı için elektrikçi çağırıp hat çektirip modemin yerine router denilen aletten almak mı daha mantıklı olur emin olamadım. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

Ve bu router dedikleri aletin içeriğini ve işleyişi konusunda pek bilgi sahibi de değilim, nasıl olur bilemedim.

Hocam iyi geceler dilerim, her türlü kablolu bağlantı öneririm, elektrikçi çağırmaya gerek yok siz kendinizde yapabilirsiniz.. bu her dairede duvarlarda yuvarlak delikler bulunuyor onların içinden elektrik kabloları gidiyor (odalardaki prizlere) oradan internet kablosunu istediğiniz odaya iletebilirsiniz(zamanında modemi kendi odama taşımak için elektrikçi çağırmıştım, o da böyle yaptı o zamanın parasıyla 50 almıştı 😏)

Hocam öncelikle kaliteli bir Wifi adaptör alırsanız, işe yarayabilir. Ben uzun süre kullanmıştım öyle sistemi ama modeme olan uzaklık önemli burda. Ama soracak olursanız, kablolu bağlantı en iyisidir tabii ki.
Modemi odanıza getirdiğinizde neden bağlantı yapamadınız anlamadım? Herhangi bir CAT6 kabloyu LAN girişlerinden birine taktığınızda internet geliyor olması lazım değil mi?

Router denilen alete gelince. Atıyorum 2 katlı eviniz var ve modem alt katta. Modemin LAN girişlerinden birine CAT6 kablosu takıyorsunuz, diğer ucunuda üst kata koyduğunuz Router denilen cihazın WAN portuna takıyorsunuz ve böylelikle hem alt katta, hem üst katta sağlıklı bir internet erişimi elde ediyorsunuz. Router denilen cihazada PC'nizi bağlayabilirsiniz aynı şekilde LAN portlarına kablo takarak.

Hocam iyi geceler dilerim, her türlü kablolu bağlantı öneririm, elektrikçi çağırmaya gerek yok siz kendinizde yapabilirsiniz. Bu her dairede duvarlarda yuvarlak delikler bulunuyor onların içinden elektrik kabloları gidiyor (odalardaki prizlere) oradan internet kablosunu istediğiniz odaya iletebilirsiniz(zamanında modemi kendi odama taşımak için elektrikçi çağırmıştım, o da böyle yaptı o zamanın parasıyla 50 almıştı 😏)

İşte yapabileceğim bir şey mi onu bilemiyorum. Elimden geleceğine inanıyorum ama yeterli bilgi sahibi değilim.

Hocam öncelikle kaliteli bir Wifi adaptör alırsanız, işe yarayabilir. Ben uzun süre kullanmıştım öyle sistemi ama modeme olan uzaklık önemli burda. Ama soracak olursanız, kablolu bağlantı en iyisidir tabii ki.
Modemi odanıza getirdiğinizde neden bağlantı yapamadınız anlamadım? Herhangi bir CAT6 kabloyu LAN girişlerinden birine taktığınızda internet geliyor olması lazım değil mi?
İşte hocam bilemiyorum taktığımda wifi ismi gözüküyor ama bağlantı sağlanımıyor bir türlü, bu konuyla ilgili hafızamda kalan eve ilk internet bağlantısı için geldiklerinde iki hattı açabiliyoruz demişlerdi biz birini salona açtırdık diğeri ise koridorda sigorta panelinin üstüydü( evin her bölgesinde internet bağlantısı olması açısından burayı tercih etmiştik) sanırım o yüzden diğer odalarda çalışmıyor olabilir.

Hocam öncelikle kaliteli bir Wi-Fi adaptör alırsanız, işe yarayabilir. Ben uzun süre kullanmıştım öyle sistemi ama modeme olan uzaklık önemli burada. Ama soracak olursanız, kablolu bağlantı en iyisidir tabii ki.

Router denilen alete gelince. Atıyorum 2 katlı eviniz var ve modem alt katta. Modemin LAN girişlerinden birine CAT6 kablosu takıyorsunuz, diğer ucunuda üst kata koyduğunuz Router denilen cihazın WAN portuna takıyorsunuz ve böylelikle hem alt katta, hem üst katta sağlıklı bir internet erişimi elde ediyorsunuz. Router denilen cihazada PC'nizi bağlayabilirsiniz aynı şekilde LAN portlarına kablo takarak.

Vallahi bilgisayar almak internet bağlatmaktan daha kolay olmuştu benim için kafayı yemek üzereyim :))) kablolar bağlantılar WAN lan falan bunlar benim kafamın basacağı şeyler değiller.

Hocam öncelikle kaliteli bir Wi-Fi adaptör alırsanız, işe yarayabilir. Ben uzun süre kullanmıştım öyle sistemi ama modeme olan uzaklık önemli burada. Ama soracak olursanız, kablolu bağlantı en iyisidir tabii ki.
Modemi odanıza getirdiğinizde neden bağlantı yapamadınız anlamadım? Herhangi bir CAT6 kabloyu lan girişlerinden birine taktığınızda internet geliyor olması lazım değil mi?

Router denilen alete gelince. Atıyorum 2 katlı eviniz var ve modem alt katta. Modemin lan girişlerinden birine CAT6 kablosu takıyorsunuz, diğer ucunuda üst kata koyduğunuz router denilen cihazın WAN portuna takıyorsunuz ve böylelikle hem alt katta, hem üst katta sağlıklı bir internet erişimi elde ediyorsunuz. Router denilen cihazada PC'nizi bağlayabilirsiniz aynı şekilde lan portlarına kablo takarak.

Peki hocam şöyle bir soru sorsam; kablosu bağlantı sağlayan router var mıdır ev halkının internet ihtiyacını giderecek yani router içinde kablo sorunu falan yaşamamak adına soruyorum
Zaten bu konu özelinde ne kadar bilgisiz olduğumu az çok anlamışsınızdır kusura bakmayın bu konuda.

Son düzenleme:
İşte hocam bilemiyorum taktığımda wifi ismi gözüküyor ama bağlantı sağlanımıyor bir türlü, bu konuyla ilgili hafızamda kalan eve ilk internet bağlantısı için geldiklerinde iki hattı açabiliyoruz demişlerdi biz birini salona açtırdık diğeri ise koridorda sigorta panelinin üstüydü( evin her bölgesinde internet bağlantısı olması açısından burayı tercih etmiştik) sanırım o yüzden diğer odalarda çalışmıyor olabilir.

Vallahi bilgisayar almak internet bağlatmaktan daha kolay olmuştu benim için kafayı yemek üzereyim :))) kablolar bağlantılar WAN lan falan bunlar benim kafamın basacağı şeyler değiller.
Kasmayın bu kadar, hiç birimiz doğuştan öğrenmiyor. Bende bu forumda takıla takıla bilgi sahibi oldum :)

Wifi kısmına gelince, dediğiniz şey gibi bir sorun olacağını zannetmem. Bir kerede telefonun hotspotunu açarak, PC'de girmeyi deneyebilirsiniz mesela. Baykal bir sorun veriyor mu. Eğer yine PC girmiyorsa, sorun internette değildir. Ayrıca bir önceki soruda dediğim gibi, eğer modem ile PC arasında kablolu bir bağlantı yaptıysanız, direkt görünmesi gerekir. Çünkü wifi gibi şifre girme, bulma olayı yok LAN bağlantısında.

Peki hocam şöyle bir soru sorsam; kablosu bağlantı sağlayan router var mıdır ev halkının internet ihtiyacını giderecek yani router içinde kablo sorunu falan yaşamamak adına soruyorum
Zaten bu konu özelinde ne kadar bilgisiz olduğumu az çok anlamışsınızdır kusura bakmayın bu konuda.
Estağfurullah :) Kablosuz olanları Access Point diye satılır. Hali hazırda olan wifinin kapsama alanını genişletir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Bana kalırsa bir Router alın ve Modem ile Router arasına kablo takın. Ve sorunsuz bir internet kullanın. Hem wifi alanınız daha sağlıklı genişler, hem daha çok cihazı bağlayabilirsiniz kablo ile.
Ha şunuda söylim, tek cihazda hem Router, hem Access Point özelliğide oluyor. Alırken ona dikkat ederseniz, iki şekildede kullanabilirsiniz.

Kasmayın bu kadar, hiçbirimiz doğuştan öğrenmiyor. Bende bu forumda takıla takıla bilgi sahibi oldum :)

Wi-Fi kısmına gelince, dediğiniz şey gibi bir sorun olacağını zannetmem. Bir kerede telefonun hotspotunu açarak, PC'de girmeyi deneyebilirsiniz mesela. Baykal bir sorun veriyor mu? Eğer yine PC girmiyorsa, sorun internette değildir. Ayrıca bir önceki soruda dediğim gibi, eğer modem ile PC arasında kablolu bir bağlantı yaptıysanız, direkt görünmesi gerekir. Çünkü Wi-Fi gibi şifre girme, bulma olayı yok LAN bağlantısında.

Estağfurullah :) Kablosuz olanları Access Point diye satılır. Halihazırda olan Wi-Fi'nin kapsama alanını genişletir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Bana kalırsa bir Router alın ve Modem ile Router arasına kablo takın. Ve sorunsuz bir internet kullanın. Hem Wi-Fi alanınız daha sağlıklı genişler, hem daha çok cihazı bağlayabilirsiniz kablo ile.
Ha şunu da söyleyeyim, tek cihazda hem Router, hem Access Point özelliğide oluyor. Alırken ona dikkat ederseniz, iki şekildede kullanabilirsiniz.

PC ile daha önce kablolu bağlantı yapmadım ben modemi almak istediğim odaya taşıyıp kurduktan sonra bilgisayara bağlamadan önce telefondan Wi-Fi üzerinden deneyip daha sonrasında bilgisayara bağlamayı planlıyordum telefonda Wi-Fi ismi görünüyorken internet bağlantısı alamayınca bir daha PC için Ethernet bağlantısı yapmadım.

Kasmayın bu kadar, hiç birimiz doğuştan öğrenmiyor. Bende bu forumda takıla takıla bilgi sahibi oldum :)

Wifi kısmına gelince, dediğiniz şey gibi bir sorun olacağını zannetmem. Bir kerede telefonun hotspotunu açarak, PC'de girmeyi deneyebilirsiniz mesela. Baykal bir sorun veriyor mu. Eğer yine PC girmiyorsa, sorun internette değildir. Ayrıca bir önceki soruda dediğim gibi, eğer modem ile PC arasında kablolu bir bağlantı yaptıysanız, direkt görünmesi gerekir. Çünkü wifi gibi şifre girme, bulma olayı yok LAN bağlantısında.

Estağfurullah :) Kablosuz olanları Access Point diye satılır. Hali hazırda olan wifinin kapsama alanını genişletir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Bana kalırsa bir Router alın ve Modem ile Router arasına kablo takın. Ve sorunsuz bir internet kullanın. Hem wifi alanınız daha sağlıklı genişler, hem daha çok cihazı bağlayabilirsiniz kablo ile.
Ha şunuda söylim, tek cihazda hem Router, hem Access Point özelliğide oluyor. Alırken ona dikkat ederseniz, iki şekildede kullanabilirsiniz.
Peki hocam şöyle soru oluştu kafamda;
Benim Ethernet bağlantımı elektirikçi çağırıp hat açtırarak yapmamdaki neden ev halkının evin ortasında kablo geçmesini istememesinden de kaynaklı aslında yoksa modemin bağlı olduğu kabloyu uzatıp odama çekebilirim ama ev halkı müsaade etmiyor, Router içinde bir kablo bağlantısı gerektiğini söylediniz bu kablo kirliliğini nasıl aşacağım?

Son düzenleme:
PC ile daha önce kablolu bağlantı yapmadım ben modemi almak istediğim odaya taşıyıp kurduktan sonra bilgisayara bağlamadan önce telefondan Wi-Fi üzerinden deneyip daha sonrasında bilgisayara bağlamayı planlıyordum telefonda Wi-Fi ismi görünüyorken internet bağlantısı alamayınca bir daha PC için Ethernet bağlantısı yapmadım.
Modem ile PC arasında kablo takarak deneyin bence. Modem internet varsa ve PC'nin ağ bağlantılarında sıkıntı yoksa olmaması gibi bir durum olmaz.
Peki hocam şöyle soru oluştu kafamda;
Benim Ethernet bağlantımı elektirikçi çağırıp hat açtırarak yapmamdaki neden ev halkının evin ortasında kablo geçmesini istememesinden de kaynaklı aslında yoksa modemin bağlı olduğu kabloyu uzatıp odama çekebilirim ama ev halkı müsaade etmiyor, Router içinde bir kablo bağlantısı gerektiğini söylediniz bu kablo kirliliğini nasıl aşacağım?
Yani buna bişey diyemem, ailenizde kısmen haklı tabi. Ben kabloları alttan yada üstten duvar diplerinden geçiyorum ve beyaz bir çıta gibi birşey var. Kabloları gizlemek için. Onunla, kötü kablo görüntüsünü gizleyebilirsiniz. Hem çoluk çocuk varsa, oda kabloyu çekme falan gibi sıkıntıları ortadan kaldırır. Ama tabi bunuda elektrikçi çağırıp yaptırmanız gerekir sanırım. Elinizde alet edavat yoksa.

İşte yapabileceğim bir şey mi onu bilemiyorum. Elimden geleceğine inanıyorum ama yeterli bilgi sahibi değilim.

Hocam kablolar boru gibi geçiyor o yüzden yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum, sadece yanınıza biri lazım kablo geldi mi geliyor mu diye bakması lazım 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı