Ağ donanımı seçimi

Merhaba arkadaşlar.

Ben bir masaüstü ve dizüstü bilgisayar aldım. Evin arka odasını oyun odası yapıp ikisini yan yana koyup iki bilgisayardan FPS oyun oynamak istiyoruz. Şimdi elimizde ASUS DSL-N16 ve Huawei HG532E var. ASUS olan VDSL modem, Huawei ADSL modem. 35 Mbps VDSL internet kullanmaktayım. Şu an aktif olarak ASUS DSL-N16 modemi salonda kullanmaktayım. İnternet değerlerim ping ve hız bakımından şu an normal. ASUS modemin salonda Wi-Fi'si̇ sorunsuz fakat diğer odalarda anca foruma girilir, diğer odalarda oyun oynanması ping ve hız bakımından mümkün değil. Masaüstü bilgisayarda kablolu bağlantı, yanına koyacağım dizüstü bilgisayarda kablosuz bağlantı kullanmak istiyorum. Şimdi oyun odasında sadece masaüstü bilgisayar olsaydı Ethernet kablosu satın alırdım 12 metrelik olay biterdi. Ama yanına laptop koyacağım ve onu kablosuz bağlantıyla (aynı şu anda salonda kullanıyormuş gibi) sorunsuz kullanmak istiyorum.

Şimdi size sorularım şunlar:

1) Elimdeki Huawei HG532E işime yarar mı?
2) Eğer yaramazsa Access Point mi almam lazım Router mı?
3) Access Point veya Router almam gerekiyorsa Ethernet kablosu almam gerekiyor mu? Çünkü iki oda arası 12 metre olduğu için o da bir maliyet.
4) Farklı veya daha kolay bir çözüm var mı?
5) Siz olsaydınız ne yapardınız?

Biliyorum biraz uzun oldu fakat konunun cahili olduğumdan dolayı kendimi ifade edebilmem uzun sürdü.
Konunun takibindeyim, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Sağlıklı günler.
Konu günceldir.
Konu günceldir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı