keremxw
Hectopat
- Katılım
- 3 Eylül 2022
- Mesajlar
- 136
İkilemde kaldım yine.Şimdi ağı seçsem yazılım kadar para alamayacağım, işler fiziksel olucak.Yazılımı seçsem kendimi geliştirirsem büyük paralar elde ediyorum, ama kendimi iyi para alacak kadar geliştirebileceğim ne kadar garanti?
	
		
			
		
		
	
				
			Donanım yerine siberin üstüne daha çok düşsem nasıl bir sonuç olur?siber server işlemi kişiden kişiye değişir biraz zeka gerekiyor dalga gecmek ıcın değil cidden toplasan 20 tane felan max bu zamana kadar tabi işim dogası donanım oldugu ıcın biraz o kısım adamlar beni sevio bi kere verdim o güveni 11 sınıfta normalde staj yok ama ben istekli gittim 1 yıl türk traktor işlerini yaptım 12 de bıraktım aselsana geçiş yapmıştım
Hocam sormayı unuttum.Yazılım seçersem ve sallıyorum üniversite okumazsam yine kendi kendimi geliştirip iyi yerlere gelemezmiyim? Yoksa iyi bir şirkette çalışmak için illa üni okumak mı lazım?12. Sınıf Ağ sistemleri ve siber güvenlik öğrencisiyim, şuan özel hastanede Bilgi işlem alanında staja başladım, hastanenin network sistemini merkezi olarak kontrol ediyor ve yazıcı, barkot okuyucu, bilgisayar arızalarına koşturuyoruz eğlenceli bir süreç geçireceğimi düşünüyorum. Ağ sistemleri ile Yazılım birbirinden çoğu noktada kopuyor. Ağ sistemlerinde donanımsal sorunlarla da ilgilenirken, yazılım geliştirme tamamen masa başı bir iş. İlerideki iş olanakları için ağ sistemleri daha geniş bir yelpazede imkan sunuyor eğer üniversite okumayacaksan. Dersen ki ben Yazılım mezunu olup üniversitede de yazılım mühendisliği okuyacağım paşa gönlün bilir. Yazılım geliştirme alanında lise mezunu olarak kimse seni yanında barındırmaz ne kadar iş biliyorum desende alanında bir ön lisans/lisans diploması istenir. Ağ sistemlerinde ise neredeyse her kurumun bilgi işlem birimine başvurabilirsin, şuan bilgi teknolojileri uzmanımız lise mezunu ve hatırı sayılır bir para alıyor denilebilir lise mezununa göre; Üniversite diploması olup da kasiyerlik yapanları da hesaba katarsak.
Kısacası Üniversite benlik değil ben lise diplomamı alır takılırım diyorsan Ağ sistemleri çok daha iyi olur, üniversite hayalin varsa eğer iki yoldan aklına yatanı seç gitsin.
Ders konusunda ise yazılım geliştirme daha keyifli kesinlikle. Grafik tasarım, mobil uygulamalar, web tasarım dersleri oldukça keyifli geçer. Bu derslerin yanı sıra ağ sistemlerinde;
Ağ sistemleri ve Anahtarlama/ yönlendirme.
Siber güvenlik temelleri.
Sunucu işletim sistemleri; sıkıcı ve yoğun ezber gerektiren, yabancı dil terimleri bol olan, 1 sayfa kitap okurken 5-10 tane Türkçe kelimeyle zor karşılaşacağın dersler vardır.
Her türlü soruna açığım, bu şekilde özetledim tercih senin.
			
				Son düzenleme: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		