Ağ işletmenliği mi yazılım geliştirme mi?

Hocaların öyle denk gelmiş. Ben lisedeyken ağcıların dersi hep dolu olurdu, biz adamakıllı ders işlemezdik. Hatta bazı günler gelmezdik bile.

Dediğim gibi her lise böyle değil fakat 4 tane farklı okulda bilişim okuyan arkadaşım var hepsinde durum dediğim gibi sizin dediğiniz gibi olan okullarda vardır tabii ki de.

İlk sene kablo bağlatıyorlar ardından derse bile girmiyorlar sadece gittiğim lisede değil neredeyse çoğunda böyle.
Eğer 2-3 kablo bağlamayı öğrenmek istiyorsa bunu kendi de öğrenebilir.
Kendin öğrendiğinde diploman olmuyor. İşyeri açma belgen olmuyor ve lisenin donanımına bağlı bu olay. Ekipman varsa adam akıllı ders var yoksa yok. Zaten boş saçma sapan insanlar gidiyor meslek liselerine okumak isteyen insanlar gitmiyor. Bu kafayla düşünüyor öğretmenler ve bir "ahır" gözüyle gördükleri için müdahale etmeyip salıyorlar.

Umarım çok zorlanmam.Ünide de bi zahmet yapmam lazım matematiği artık.Üstesinden geleceğimi umuyorum.

12. Sınıf Ağ sistemleri ve siber güvenlik öğrencisiyim, şuan özel hastanede Bilgi işlem alanında staja başladım, hastanenin network sistemini merkezi olarak kontrol ediyor ve yazıcı, barkot okuyucu, bilgisayar arızalarına koşturuyoruz eğlenceli bir süreç geçireceğimi düşünüyorum. Ağ sistemleri ile Yazılım birbirinden çoğu noktada kopuyor. Ağ sistemlerinde donanımsal sorunlarla da ilgilenirken, yazılım geliştirme tamamen masa başı bir iş. İlerideki iş olanakları için ağ sistemleri daha geniş bir yelpazede imkan sunuyor eğer üniversite okumayacaksan. Dersen ki ben Yazılım mezunu olup üniversitede de yazılım mühendisliği okuyacağım paşa gönlün bilir. Yazılım geliştirme alanında lise mezunu olarak kimse seni yanında barındırmaz ne kadar iş biliyorum desende alanında bir ön lisans/lisans diploması istenir. Ağ sistemlerinde ise neredeyse her kurumun bilgi işlem birimine başvurabilirsin, şuan bilgi teknolojileri uzmanımız lise mezunu ve hatırı sayılır bir para alıyor denilebilir lise mezununa göre; Üniversite diploması olup da kasiyerlik yapanları da hesaba katarsak.
Kısacası Üniversite benlik değil ben lise diplomamı alır takılırım diyorsan Ağ sistemleri çok daha iyi olur, üniversite hayalin varsa eğer iki yoldan aklına yatanı seç gitsin.
Ders konusunda ise yazılım geliştirme daha keyifli kesinlikle. Grafik tasarım, mobil uygulamalar, web tasarım dersleri oldukça keyifli geçer. Bu derslerin yanı sıra ağ sistemlerinde;
Ağ sistemleri ve Anahtarlama/ yönlendirme.
Siber güvenlik temelleri.
Sunucu işletim sistemleri; sıkıcı ve yoğun ezber gerektiren, yabancı dil terimleri bol olan, 1 sayfa kitap okurken 5-10 tane Türkçe kelimeyle zor karşılaşacağın dersler vardır.

Her türlü soruna açığım, bu şekilde özetledim tercih senin.

Ağ alanını seçip üstüne birde üniversite okusam iş imkanı olarak yine aynı mı kalırım bir ağ alanı mezunu liseliyle?Yoksa daha farklı işler mi çıkar?

Bu arada iyi hoş konuşuyorum ama, puanım yetmezse seçim yapmaya, ikisinden birine rastgele gireceğim, hangisinde kontenjan varsa İnsallah yeter.

Puanım yetmeyebilir

Ağ alanını seçip üstüne birde üniversite okusam iş imkanı olarak yine aynı mı kalırım bir ağ alanı mezunu liseliyle?Yoksa daha farklı işler mi çıkar?
Aynı kalmazsın, diploman seni her zaman öne atar. Herhangi bir X işletmesi var diyelim ve BT alanında eleman aranıyor. Üniversite diploman varsa eğer Yönetim bilişim sistemleri, internet ve ağ teknolojileri, bilgisayar programcılığı vb. Bu durumda o işletmedeki bilgi teknolojileri birimine direkt Uzman veya ağ sistemleri sorumlusu olarak başlarsın. Lise mezunu olduğun taktirde ya Uzman yardımcısı yada teknik eleman tarzı ayakçı olursun. Bu durumda aynı işletmede hatta aynı birimde görev yapan lise mezunu adama kıyasla hem daha esnek çalışma saatleri kazanırsın, daha iyi para alırsın ve en yetkili kişi olduğun için diğer elemana her türlü ayak işlerini kakalarsın. Üniversite diploması da bayağı önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…