Ağ temelleri dersi için kaynak önerisi

Algoritmik

Hectopat
Alt ağ maskesi, 2'lik sisteme çevirme, 10'luk sisteme çevirme, IP adresi bulma işlemlerini öğrenmem lazım ama kaynak bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar işini görür mü bilmem. Zamanında dersime giren hocamın derste gösterdiği materyallerdi. Buradan ona selamlarımı iletiyorum.

Dosya Ekleri

• Screen Shot 2020-11-23 at 16.05.45.png
    67,9 KB · Görüntüleme: 47
Hocam attığınız dosyada fazla detay yok.. Sizin yüklediğiniz görselde 2'lik sistem sorusu var.
Daha fazla detayın olduğu bir şey paylaşmak isterseniz beklemedeyim.

10'luk tabanı 2'ye çevirme videosu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alt ağ bölme için siz onu youtube ve internet üzerinden aratarak bulabilrsiniz.

Zahmet olmazsa çok iyi olur.
Broadcast adresi bulma konusunda çok eksiğim var, hiçbir yerde doğru düzgün bir anlatım bulamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bir izleyin hocam. Derste bayağı yapmıştık ama kağıtları ve defterde bulamadım. Hocam web sitesinden de kaldırmış. Kaynak olsaydı oranın linkini verecektim.

Hocam izledim de anlayamadım, m*la anlatır gibi anlatan birisi lazım... Teşekkür ederim.

Hocam izledim de anlayamadım, m*la anlatır gibi anlatan birisi lazım... Teşekkür ederim.

Onu YouTube'dan siz kendi seviyenize göre bulabilirsiniz. 2'liye çevirme çok basit aslında.

Onu YouTube'dan siz kendi seviyenize göre bulabilirsiniz. 2'liye çevirme çok basit aslında.

Karnımı doyurduktan sonra direkt izlemeye başlayacağım hocam.
Ayrıca sorun 2'lik çevirme veya 10'luk çevirme değil broadcastle alt maskesi işlemlerini anlamadım bir türlü.

Karnımı doyurduktan sonra direkt izlemeye başlayacağım hocam.
Ayrıca sorun 2'lik çevirme veya 10'luk çevirme değil broadcastle alt maskesi işlemlerini anlamadım bir türlü.

A, B, C sınıflarını, bu aralıklardaki IP'leri biliyor ve sayı sistemleri dönüştürmeyi iyice hakim olunca rahatlıkla anlaşılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…