Ağ üzerinden .bat uzantılı dosya nasıl çalıştırılır?

576864

Kilopat
Makaleler
3
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
240 GB SSD
Uzaktan kontrol programı ve CMD kullanmadan aynı ağ üzerindeki bilgisayardan oluşturduğum .bat uzantılı dosyayı nasıl çalıştırabilirim?

Kolay bir çözümü var mı bilmiyorum ama basit bir server-client programı yazabilirsin.

WMI kullanarak uzaktan bir komut dosyası veya ikili çalıştırabilirsiniz. Bu, FCSD-ISC1 uzak bilgisayarında bulunan C:\test.cmd toplu iş dosyasını çalıştıran VBS'de yazılmış minimal bir örnektir.

strComputer = "FCSD-ISC1"
set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2:Win32_Process")
objWMIService.Create "C:\test.cmd", null, null, intProcessID
Araştırdığımda VBS ile yapılabiliyor.

Kendi çözümümü buldum. bat uzantılı dosya çalıştıramıyoruz ama aynı ağdaki bilgisayarı kapatmak için Metin belgesi oluşturup daha sonra '' @Echo off yazıp alt satıra geçip shutdown \i yazıp farklı kaydet deyip uzaktan erişim.bat diye isimlendiriyoruz. Daha sonra kullanıcıyı uyar gibi kutucuk var onun tikini kaldırıp bilgisayar adını ekleyince istediğiniz komutu seçip tamam deyin. Daha sonra o bilgisayar o görevi yapıyor.
Not: Echo kullanıcısı ile ilgili yazmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…