Ağa bağlı cihazları çıkarma

Goldtigertr

Hectopat
Merhaba öncelikle, ben alt ve yan komşumuz bağlandığı için şifremi değiştirdim ama kimsede bir şey olmadı ağı unutma gibi. Ben herkes sıfırlansın herkes tekrar şifre girsin istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ şifresini değiştirdiğinizde eski şifreyle giren tüm cihazlar bağlanamaz konuma gelir. Bağlandıklarını düşünüyorsan modem arayüzünden MAC adreslerini öğrenip modemin yasaklı cihazlar listesine ekleyebilirsin. Ağ adını değiştirmek de bir olasılık.

Size önerim modem arayüzünden WPS özelliğini devre dışı bırakın. Komşunuz evinize gelip modemin WPS tuşuna basıp cihazını bağlıyor olabilir. Bunun önüne geçmiş olursunuz.

Modeme erişim sağlayan size ait cihazların MAC adreslerini öğrenin. Sonra MAC filtreleme ile sadece bu cihazların kullanmasını sağlamak amaçlı modem arayüzüne ekleyin ve izin verin.
Modem arayüzüne eklediğiniz MAC adreslerine sahip cihaz dışında hiç kimse giremez.
Şifre değiştirin bu işlemi yapmış olsanız da.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı