Ev ağıma bağlı iki bilgisayarım var. Biri masaüstü, kablo ile bağlı, diğeri dizüstü, kablosuz ile bağlı.
Her iki bilgisayarın Windows bileşenlerinde SMB protokolünü etkinleştirdim. Her iki bilgisayarın istediğim dizinlerini paylaşıma açtım.
Dizüstü bilgisayarımdan ağa girdiğimde masaüstü bilgisayarımı görüp dosyalarına erişebiliyorum, ağda kendimi de görüyorum bilgisayar olarak (dizüstü bilgisayarı kast ediyorum) ancak masaüstü bilgisayara geçtiğimde ağda sadece masaüstü bilgisayarı bilgisayar kategorisinde görürken dizüstü bilgisayarı ise medya aygıtı ve diğer aygıt kategorilerinde görebiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Alttaki resimde Gaming-PC masaüstü bilgisayarım, Aequitas-PC ise dizüstü bilgisayarım.
O ayarlar o şekilde zaten.
Arkadaşlar, bu konuda cidden yardıma ihtiyacım var. Ağ konusunda deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi lütfen?
Masaüstü bilgisayarımdan dizüstü bilgisayarıma ping atabiliyorum, Dosya Gezgininde Ağdaki bilgisayarlar altında dizüstü bilgisayarımı da görebiliyorum ancak çift tıkladığımda "Aygıt veya kaynak kullanılabilir durumda, ancak bağlantı denemelerine yanıt vermiyor. Uzak bilgisayardaki güvenlik duvarı veya ağ güvenliği ilkesi "dosya ve yazıcı paylaşma kaynağı" bağlantı noktasındaki bağlantıyı engelliyor olabilir." şeklinde bir hata mesajı veriyor.
Yardımızına ihtiyacım var.