Age of Empires 3: Definetive Edition yüksek RAM kullanımı

Arkadaşlar dün Age of Empires 3: Definetive Edition satın alıp Steam'den yükledim. Bugün oyunu açıp denemek istedim fakat önceden merak ettim CPU, GPU, RAM kullanımlarını. Görev yöneticisine baktığımda henüz oyunda menüde iken bile %87-93 RAM kullanımı gördüm. RAM'im 8 GB normal midir bu durum. Ayarları en düşüğe aldım V-Sync sabitledim. Detayları kapattım fakat aynı. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir. Bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2021.10.09 - 18.36.12.49.png
    Desktop Screenshot 2021.10.09 - 18.36.12.49.png
    55,8 KB · Görüntüleme: 66
Arkadaşlar dün Age of Empires 3: Definetive Edition satın alıp Steam'den yükledim. Bugün oyunu açıp denemek istedim fakat önceden merak ettim CPU, GPU, RAM kullanımlarını. Görev yöneticisine baktığımda henüz oyunda menüde iken bile %87-93 RAM kullanımı gördüm. RAM'im 8 GB normal midir bu durum. Ayarları en düşüğe aldım V-Sync sabitledim. Detayları kapattım fakat aynı. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir. Bir çözümü var mı?

Aoe 3 de optimizasyon konusunda sorunlu fırsatınız varsa aoe 2 de alın.

Şaşacak bir şey yok. 16 devri yavaş yavaş kapanıyor...

Aoe 3 de optimizasyon konusunda sorunlu fırsatınız varsa aoe 2 de alın.
Olabilir aslında youtube daki videolarda ortalama %50-60 kullanıyodu.Acaba 8gb yetersiz mi yoksa oyunda mı bir sorun var.Geforce experince den de optimize edemiyorum.
Şaşacak bir şey yok. 16 devri yavaş yavaş kapanıyor...
evet yavaş yavaş 8gb devrş kapanıyor ama bu oyunda sorun olmaması gerekirdi arkadaşın dediği gibi optimizasyonda sorun olabilir.Bende %90 ram kullanıyor ama başkasında %50-60 kullanıyor.

Hayır aoe altı üstü aoe de 2'yi benim emektar kaldırıyordu sizinkinin bunu kaldırmaması mantıksız

Olabilir aslında YouTube'daki videolarda ortalama %50-60 kullanıyordu. Acaba 8 GB yetersiz mi yoksa oyunda mı bir sorun var. GeForce Experience'tan de optimize edemiyorum.

Evet yavaş yavaş 8 GB devrş kapanıyor ama bu oyunda sorun olmaması gerekirdi arkadaşın dediği gibi optimizasyonda sorun olabilir. Bende %90 RAM kullanıyor ama başkasında %50-60 kullanıyor.

Evet aslındada, 15dk oynadım iade edip aoe 2 de alırımda. Alamıyorum çünkü bu oyunu indirimdeyken 21TL'ye aldım. Aoe 2 de şimdi 56TL olmuş. :(

Bende klasik sürüm indirime girse direk alacağım ama Microsoft 60 TL'nin altına düşürmüyor. Tok satıcılar umursamıyorlar. Aoe 3 DE ise optimizasyon konusunda çok sıkıntılı olduğu için sisteminden bağımsız kastığını düşünüyorum. Mafia 2 ve 3 gibi boyut ve 4K dışında bir değişiklik yok üstelik.

Bende klasik sürüm indirime girse direk alacağım ama Microsoft 60 TL'nin altına düşürmüyor. Tok satıcılar umursamıyorlar. Aoe 3 DE ise optimizasyon konusunda çok sıkıntılı olduğu için sisteminden bağımsız kastığını düşünüyorum. Mafia 2 ve 3 gibi boyut ve 4K dışında bir değişiklik yok üstelik.
bende onu anlamadım vallahi kaç senelik oyun çok yüksek bir fiyat bence.20-30tl gibi bir fiyat koysalar hak veririmde bu fiyatlar aldırmıyor işte.1997 de çıkan 1.oyunun definetive edition u 56tl ise vay halimize.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı