Age of Mythology oynarken mavi ekran

Berat8992

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarı açtım. Age of Mythology The Titans'a girdim. Sonra mavi ekran verdi kapandı (Kmode exception not handled). Mavi ekrandan önce bilgisayar donuyor 3 5 saniye ve hoparlörden hrrrrrrr diye bi ses geliyor. Sonra bilgisayarı açma tuşuna bastım açıldı. Bu seferde başka bi mavi ekran hatası verdi. (Page fault in nonpaged area.) Bir de bilgisayarı açınca hiçbir şey yapmadım 2 dk sonra bu ikinci mavi ekranı verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğini yaparken PC dondu.

Şimdi bir daha deneyeceğim. İnşallah donmaz bir de erişim engellendi diyor RAR'da.

PC öldü sanırım donduktan sonra yeniden başlattım açıldı. Bir daha dondu ve şimdi açılmıyor. Kasa çalışıyor. Monitörün ışığı kırmızı-siyahta kalıyor mavi olmuyor.

Minidump alma işlemi ile PC mavi ekran vermesinin bir ilgisi yok. Öncelikle bunu bir açıklığa kavuşturalım!

İkincisi, ya ekran kartınızda ya da belleklerinizde arıza var. Varsa önce Onboard GPU ile deneyin harici ekran kartınızı söküp.

İlk olarak ; zaten G31T-M7 anakartım var. Onboard ekran kartı kullanıyorum. (Age Of Mythology The Titans zaten 16 MB ekran kartı istiyor.)

İkinci olarak; C:\windows\minidump' daki dmpleri ekrandaki klasöre atıyorum. Klasörü arşive ekleye basıyorum ama hata veriyor (erişim engellendi , tanımlanamıyor). Ve bilgisayar dondu.
Üçüncü olarak; Pc donduktan sonra bidaha açmaya çalıştım ve bu sefer monitör gitti. Monitörün ışığı mavi hale gelmiyor. Ama kasadan açılma sesi felan ne geliyor ve kasa çalışıyor.

Masaüstünde bir klasör oluşturursanız söylenildiği gibi, hata almazsınız. Zaten yöntemi eksik uyguluyorsunuz. Minidump dosyalarını yedeklerken PC donması ve bir daha açılmamasının yedek alma ile bir ilgisi yok. PC'niz zaten yolcu imiş, o ana denk gelmiş. Zaten ECS anakart ile buraya kadar iyi bile gelmişsiniz...

RAM arızası olabilir, anakart arızası olabilir, PSU arızası olabilir...

G31 zaten emeklilik vakti gelmiş bir PC demektir.

Emeklilik vakti gemişti.
Fazladan mesai yapıyordu ama nden o şekilde düşük sistem özelliği isteyen bir oyunda oldu anlamadım.
Bir de minidump içinde 3 tane dmp var.
Yapabilirsem en kısa zamanda atarım. Çok teşekkürler.

Abi bilgisayarın kasasını açtım içini felan bi elden geçirdim. Sonra hemen açtım hata vermedi. Ama dmp dosyalarını arşive ekle deyince Winrar da hata veriyor"erişim engellendi hatası ve arşive almıyor. Ama ben Whocrashed dan baktım iki ekran görüntüsü aldım onları atacağım.
Bu erişim engellendi hatalarını nasıl çözeceğim?

Ayarlarını daha ne kadar düşürebilirimki.
Zaten oem ekran kartı.
Bios ayarlarında 8 mb veriyor bana.
Başka bi sorun vardır büyük ihtimalle.
Bu arada fanlara baktım ikiside parlıyor resmen o derece temizler .
Kasayı atığımda bios pilini çıkaracaktım da çıkaramadım.
Çıkmıyor.

Ayrıca Pc'nin bu kısımlarıyla ilgili pek bir bilgim olmadığı için anakartı zorlamadım.

Bence BIOS ile alakası yoktur bu işin format at öyle dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…