Ağır bacak çalışmak büyüme plaklarını kapatır mı?

SherlockK6

Decapat
Arkadaşlar 15 yaşındayım boyum 170-175 arası. 2 ay boyunca ilk defa bacak çalıştım ve 100-130 kg deadlift 150 kg leg press vs. yaptım. Sizce büyüme plaklarımı kapatmış mıdır? Arkadaşım hiçbir şey olmamamıştır dedi de emin olamadım. Boyum hiçbir zaman bir anda uzamadı hep 2,3 CM uzadı. Sınıfta herkes 180-190 bu da biraz koyuyor. 186 çocuğa sordum ailenin boyu kaç diye babam 170 annem 155 dedi. Sizce daha uzar mıyım? Yatarken uykumda boyumun uzayacağını düşünüp uykuya dalamıyorum boy tam olarak nasıl ve ne zaman uykuda mı vs. uzuyor açıklarsanız sevinirim.

Boyun normal zaten kafaya takma, cok korkuyorsan fazla bacak calisma.

Bu boy olayına bu kadar takılmana gerek yok. Elinde olan bir şey değil çünkü. Bahsettiğin kilolarla bir sorun olmamıştır ama bana sorarsan bacağa ağır girmek için henüz çok gençsin. En azından 20'li yaşlarını bekle. Bu ağırlıklar ile çalışmanda sakınca olacağını zannetmiyorum. Böyle devam edebilirsin yani ama sadece bacak değil, hiçbir bölgede ağırlığı abartma gencecik yaşta kalıcı bir sakatlık yaşarsan sonra hiç yapamazsın. Öyle düşün. Acele etmene gerek yok herhangi bir şeye. Değiştirebileceğin şeyleri değiştirmeye odaklan. Boymuş, tipmiş bunlara yapacak bir şey yok. Ama hayatın, gelecekteki mesleğin, hobilerin, kilon, sağlığın... Bunlar senin elinde. Bunlara odaklan. Boy gideceği yere gider belki de gitmez böyle kalır, bu sorun değil.

Hocam şuan ztn bacak çalışmayı bıraktım deadlift vs yerine leg extension yaparım belki. Ya umarım plaklar kapanmamıştır. David laik de 14 yaşında ilk başladığın 170 boylarındaymış şuan 188.Adamın ana hareketleri ztn be choosers deadlift squat. Bilmiyorum kafam karıştı. Ya kapandıysa keşke yapmasaydım

Korkma hiçbir şey olmaz o ağırlıklardan. Zaten 3 sene daha uzarsın sonra durur artık. 1.80'in var gibi duruyor senin de en azından.

Ağır çalışmak büyüme plaklarını kapatmaz ya da boy uzamasını engellemez aksine Fitness'ın boy uzamaya faydası var.

Çok korkma kısa süreli çalışmalarda çok bir şey olacağını sanmıyorum ama zaten boy konusunda genetik boy sınırlarını belirler yapcakların ise nereye ulaşıcağını değiştirir en azından yeterli uyku yeterli besini alıyorsan yanında da spor yapıyorsan zaten en maksimum alabileceğin boya ilerlersin TR de zaten boy ortalama 175 çok kasma bu tür şeyleri internete gördüğün 1kg boyalı kadınların boy takıntılı cümlelerini önemseme gerçek hayata öncelikler çok farklı.

Son düzenleme:
Kendilerinle başkalarını kıyaslama herkesin genetiği farklı genetiğinin maksimum sınırı 175 ise ister 10 yıl basket oyna yinede uzayamazsın. Omurgaya özellikle bu yaşta bu kadar yük bindirmen evet boy için dezavantaj olabilir fakat dediğim gibi boyunu belirleyen şey genetiğin. Burada asıl sorun bu yaşta yüksek ağırlığa girip eklemlerine zarar vermen gelişim çağına yeni giriyorsun eklemlerin daha tam kemikleşmedi, eklemlerine yaptığın her aşınma hayatın boyunca seninle kalacak.

Her ne kadar araştırmalar ağırlık antrenmanlarının çocuklarda boya etkisi olmadığını söylese de ben bazı şeylerin düz bakış açısıyla anlaşılabileceğini düşünüyorum. Araştırmalar bazı konularda bence geri kalıyor. Omurgaya baskı yapan hareketler mantıken büyüme plaklarının kapanmasını hızlandırabilecek şeyler, sonuçta aşağı doğru yoğun bir baskı var. Ama kısa süreli yaptığınız ve çok ağır kilolar olmadıkları için kapanmamıştır diye düşünüyorum, uzun vadede etkisi olduğunu da düşünüyorum. Deadlift, squat ve belki çok ağır kilolarda overhead press yapmanızı önermem. Hiçbir hareket vazgeçilmez değildir, onun yerine aynı kasları daha izole çalıştırmayı deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…