Ağırlık setleri nasıl yapmalı?

Fikotakya

Hectopat
55 kilo 1.82 boyum var. 5kg dambıl ile 20 defa iki kolu aynı anda çalıştırıyorum, hemen ardindan dinlenmeden haltere geçiyorum. 10kg 10 defa onu kaldırıyorum, daha sonra dinlenmeden 1dk mekik çekiyorum. 5dk dinlenip göğüsümü büyütmek için savaş cebecinin videosundan gördüğüm iki hareketi uyguluyorum. İkisini ara vermeden 15 tekrar ile arka arkaya yapiyorum, 5dk dinlenip ikinci sete geçiyorum ve tekrardan aynı şeyi yapıyorum. Bunu 5 defa tekrarlıyorum, bu sağlıklı mı acaba bunu yapmak doğru mu? Koldan karın kasına karın kasından göğüs kasına geçmek ve bunu aynı şekilde tekrarlamak?

Kısa aralarla setlere girmen senin hiçbir işine yaramaz senin amacın yağ yakmak değil, kütle almak. Ayrıca böyle düzensiz plansız spor yapılmaz 2 biceps 1 karın 2 göğüs yapıyorsun anlattığından anladığım kadarıyla sırt, bacak, omuz boş geçiyorsun hadi tricepsi göğüste çalıştırdın diyelim. Eğer evde yapıyorsan internetten evde ağırlıkla yapabileceğin hazır programlar bulabilirsin. Eğer fitness a gidiyorsan yine internetten ağır sağlam vs gibi insanların hazır programlarını bulabilirsin işleri öğrenince kendine program yazarsın ama başta kendi kafana göre gitme.
Bol bol yemek ye.

Anladım sağ olun bir bakayım onlara kendime bir düzen ayarlayayım ona göre gideyim.

Hocam sırayla çalış. Ben ilk önce bacaklar, sonra üst vücudu çalışıyorum. İki bacak hareketinden sonra sırt ile 2 hareket yapıyorum. Ardından biceps antrenmanı yapıyorum. En son karın antrenmanı yapıyorum. Sende öyle yap. Kısa aralar vermek hiçbir şey kazandırmaz eğer süper set yapmıyorsan. Ben 40-60 saniye dinlenmeyi uygun görüyorum kendime. Ayrıca suyun kanı suşulaştırdırıp artırdığını duymuştum. Bol bol su içerek kan akışını hızlandırarak kaslara daha fazla kan gitmesini sağlıyorum. Bu şekilde kaslar daha hızlı pnarılıyor ve daha hızlı enerji toplayabiliyorum.

Anladım hocam sağ olun hafiften kaslarım gelişmeye başladı bile onceden 5 yaptığım barfiksi simdi 20 kadar kolaylikla çikartabiliyorum yavaş yavaş her gün yeni bilgiler öğreniyorum yeni hareketler bilgin içinde sağ ol daha fazla su içmeye bakarım genelde set aralarında içiyordum ama fazla içmiyordum bitaz daha içmeye gayret göstereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…