Agon AG275QXN/EU monitör için ayar önerisi

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Başlıktaki monitörü yeni aldım ve en iyi görüntü için ayar kurcalıyorum fakat net bir ayar bulamadım. Şu an iyi gibi gelen bir ayar ayarladım ama emin değilim.

Şu an değiştirdiğim ayarlar bunlar.

Gölge kontrol 40.
Kontrast 70.
Parlaklık 85.
Renk sıcaklığı normal.
FreeSync açık.
OverDrive medium.

Son düzenleyen: Moderatör:
O monitörü almasaydınız keşke. Ghosting durumu bayağı kötü.

O monitörü almasaydınız keşke. Ghosting durumu bayağı kötü.

Hayır ghosting durumu kötü değil test ettim. OverDrive medium olduğu sürece gayet iyi ghosting performansı veriyor zaten hikayeli oyunlar için aldım. Bundan daha iyi görüntü verebilen monitör bu fiyatta yok.

UFO testi atabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk UFO'larda kamerada belli olan ufak bir ghosting var. Çıplak gözle çok göremedim. Önceden FPS oyunu bağımlısıydım beni rahatsız etmedi. Gerçi şu an hikayeli oyun oynuyorum FPS çok oynamıyorum o yüzden bu monitörü aldım. Görüntü kalitesi benim için daha önemli.

@bluerr İyi gözüküyor. Acaba o gecikme testini overdrive kapalıyken mi yaptılar?

@bluerr iyi gözüküyor. Acaba o gecikme testini OverDrive kapalıyken mi yaptılar?

Videoda da mediumda yapılmıştı fakat RE4 remake koyu tonlu renkleri çok fazla kullandığı için aşırı ghostingli diye düşünmüştüm. Yüzeysel baktım fakat biraz araştırınca 25G3Zm'ye yakın olduğunu gördüm. Aynı incelemeci (techteamgb) ve aynı testte 25G3zm ile benzer çıkıyor. Buna ek olarak PC monitors infonun yorumlarına da baktım. Ghosting testine de bakınca üzmeyecek seviyede olduğunu gördüm. Zaten renk gamutu, kontrast ve parlaklık olarak iyiydi fakat ghosting durumu yüzünden önermiyordum. Birkaç kullanıcı yorumuna da baktım, en son kabul edilebilir derecede ghosting sorunu olduğuna kanaat getirdim. Hatta Berkay'a da bunları söyledim. O da benimle hemen hemen aynı düşünüyor.

Buradan biraz bilgi alabilirsin.

Renk sıcaklığını manuel ayarlamak bence en iyisi. Stok ayarlarda çoğu monitör iyi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…