Agon Pro vs MSI vs Dell

Bütçe
10000

Niagaraki

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
MSI MAG274R2
Agon Pro AG274fz.

Geçen yıl agon Pro'yu Amazon'dan aldım. 20 gün sonra beliren ölü pixeller(3 adet) yüzünden iade ettim. Sonra VA panel bir ekran aldım beğenmezsem eşime bırakmak şartıyla eşimin ısrarıyla.(keşke değişim yapsaymışım.)

Şimdi yeniden IPS ekran alacağım. Bütçe 10k.
Agon Pro'yu sevmiştim ama ayakları biraz büyük ne yalan söyleyeyim. Ki benim masanın derinliği 75cm. Gerisini siz hesap edin.

O yüzden insanların önermeye övmeye doyamadığı MSI bir modele de bakayım dedim.
MSI sitesine girip baktığımda.
27 1080p için.
Optix-MAG274R2
Modelin yeni olduğunu fark ettim. Fiyat olarak da uygun olduğu yerler var. Ama ne üdüğü belirsiz sitelerde satılıyor. Bkz PttAVM(ne olduğunu biliyoruz.), alsabilisim, Pazarama...

Açıkça söyleyeyim bazı fanlar gibi ölü pixel çıktı ama iadeyle uğraşmadım diyen biri değilim tek pixel bile bana dert olur.

Tek ölü piksel iade sebebidir.
Bazı markalar bunu görmezden gelse de bu böyle...

Bir de geçenlerde Dell marka bir model buldum.

Bu üç model arasında hangisini önerirsiniz?

Daha önce nasıl bir monitör aradığımla ilgili şöyle bir konu açmıştım.
Ve MSI G2712 önerilmişti. Pivot olmadığı için monitör kolu fiyatları da neredeyse agon Pro'ya denk geldiği için agon alıp ölü pixel yüzünden iade etmiştim.

@88602 çok yardımcı olmuştu :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Profound arkadaşım ama artık aramızda değil. Ben sana destek olayım.

Baktığın monitörler birbiriyle rakip monitörler değiller. Agon'un klasmanında önerebileceğim tek model MSI Optix MAG251RX Monitör bu MSI olur. Sizin baktığınız MSI gereksiz pahalı. Çünkü 165Hz. Agon 240Hz. Kıyaslanmamalı. Kıyaslanacaksa benim önerdiğim ile kıyaslanır. 240Hz monitör bakıyorsan önermeye doyamadığımız model o dur. Ama stokta yok. Eski MSI modelleri epeydir aramızda yok.
Dell'e hiç bakma. F/P ürün değil. Önerimiz arasında yok.

Siz nasıl bir monitör arıyorsunuz? Ölü piksel şans meselesi bir durum. Agon'u stokta bulursanız şans vermeni tavsiye ederim.

Bana kabaca gamer/web developer(frontend) ama yer yer de grafik yapan biri olarak bakabiliriz.

27 olmasından yanayım ve 1080p benim için olmazsa olmaz. AGON Pro denerken 4k 60hz modunda dahi kullanabilmiştim. 27 inç için küçük belki ala responsive web ile uğraşırken 2k 4k gibi seçeneklerimin de olması iyi olur.

Onun dışında gaming monitor konusunda her çeşit oyunu(sıra tabanlı ve strateji türü hariç) oynuyorum. Daha çok AAA tipi oyunlar ama MMO ve Smite gibi 3D MOBA da oynuyorum. Zaman zaman FPS oyun da oynuyorum. İçerik de üretiyorum.
AGON gibi diyelim o halde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı