Ağrısı olmayan bademcik şişmesi ve farenjit ne anlama gelir?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
2.5 haftadır neredeyse bademciklerim şiş. Boğazımda da doktorun dediğine göre farenjit varmış. 2 doktora gittim ikisi de bakınca kötü görünüyor iltihaplanmış bademciğin ve faranjitin var boğazın kırmızı dedi. İlk başta etkisiz bir antibiyotik içtim biraz küçülür gibi oldu. Günde 1 defa alınan clasem adında 600 mg antibiyotik. Geçmeyince başka doktora gittim o da 1000'lik günde 2 kez alınan antibiyotik yazdı şu an 2. gündeyim onda.

Neyse benim asıl sorum boğazımda ağrı yok ateş yok yutkunurken falan boğazım öyle çok acımıyor millet farenjit veya bademcik şişmesinde hep ölüp ölüp dirilmiş bende hiçbir şey yok. Boğazımda 2 tarafta da elime hareket eden lenf nodulları geliyor. Eskiden beri çene altımda çıkarlardı. Arada sırada zaten yine çene altımda çıkmış boğazımda da 2 tane var elleyince ağrımıyorlar. Ses kısıklığı da var ayrıca yemek yerken boğazımdan çok kolay geçmiyor yiyecekler. Su içerken de geğiresim geliyor ne alakaysa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkeste farklı koşullar olabilir. Diğerlerinin de koşullarına bakmak lazım, bademcik şişmesinden daha da ötesi olabilir. Herkes her hastalığı aynı koşullar altında geçirecek diye bir şey yok, kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. İlaçlarınızı zamanında ve eksiksiz kullanın, fayda göremiyorsanız tekrar doktora başvurun.

Bazı durumlarda başkasıyla kıyaslamak iyidir mesela benim durumda

güncel

kimsenin başına gelmemiş galiba

cok tuhaf kimsenin başına gelmemiş galiba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…