Ağzı sıyrılmış vida nasıl sökülür?

Yalama vidalarda tek yöntem kullanırım ve hep işe yarar. Vidadan daha ince bir matkap ucuyla vidayı oyarım. Yuvaya zarar vermemeye çalışın deneyecekseniz.

Normal M2x3 vidanın ağzının komple yuvarlak olduğunu düşünün. @Neşeli Enginar
Sorunu havya ve lehim teli ile hallettim. Saatlerimi aldı ama çıkardım 3 vidayı da. Havya ile bi' parça tel bıraktım vidanın üzerine, kalın cımbızla tutup çevirdim. Her vidada 6-7 kere yapmak zorunda kaldım bu işlemi, hem elim lehim işine alışkın değil hem de havya+tel 30 lira tuttu, siz düşünün kalitesini. Teşekkürler yardımcı olan herkese.
  • Mutlaka vidaya uygun tornavida kullanın. Monster'ından HP'sine her bilgisayarı sorunsuz açtığım tornavida Dell'de arıza çıkardı.
  • Uygun tornavida kullanmanıza rağmen açılmadıysa ve vidanın ağzı bozulduysa direk lehim deneyin bence. Yapıştırıcıyı istediğiniz kadar az sürün illa ki akıyor, vida iyice yapışıyor.
  • Mümkünse kaliteli lehim teli ve havya alın. Yüksek sıcaklıktaki havyayı değdirmeseniz bile vida çevresindeki plastiği eritebiliyor.
  • Vida lehim tutmuyorsa üstüne çizikler atıp lehimin tutunabileceği zemini sağlayın.

Son düzenleme:

Ben de daha önce eski laptop umun yalama olan bütün vidalarını o şekilde açmıştım. Üst üste kalın bir şekilde lehimlersen teli düz tornavidanın gireceği şekilde yaptıktan sonra rahatça çıkarılıyor.

Japon yapıştırıcısını kullanabilirsin. Dikkatli sürmek şartıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…