Ağzım sürekli kuru

diegoarmano

Hectopat
Arkadaşlar en başta şunu söyleyeyim zaten birkaç gün sonra doktorla bir randevum var ama belki daha önce başına gelen olmuştur, bir bildiği olan vardır diye soruyorum.

Genellikle günde rahat 10-12 bardak su içerim. Dişlerimi de her gün günde 2 defa fırçalarım. Sigara da kullanmıyorum ama ağzım sürekli kuruyor ve boğazımda bir türlü atamadığım bir şey varmış gibi hissediyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Ben şu an diş macunumdan şüpheleniyorum ama emin değilim. Colgate triple Action kullanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle selam.
Yaklaşık bu durumun 2 yıl psikolojik rahatsızlığını çektim. Aynı sorun bende de vardı...
Gidip kan testi yaptır! Ben şeker hastasıyım diye düşündüğümde kuruyordu.
Herhangi bir sağlık sorunun yoksa tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle selam.
Yaklaşık bu durumun 2 yıl psikolojik rahatsızlığını çektim. Aynı sorun bende de vardı...
Gidip kan testi yaptır! Ben şeker hastasıyım diye düşündüğümde kuruyordu.
Herhangi bir sağlık sorunun yoksa tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum.
Kan vereceğim teşekkürler ama şeker hastası olma ihtimalini düşük buluyorum. Sanırım şeker hastalığının en büyük belirtileri sürekli uyku isteği ve halsizlik. Bunları bulundurduğumu düşünmüyorum. Kilo kaybı, kaşıntı gibi şeylerde yok. Yaralarımda normale göre erken iyileşiyor hatta. Tabii ki sağlık bu sırf bunlar yok diye boşlayacak değilim. En kısa zamanda kan da vereceğim. Bu arada düşük buluyorum dedim ama dediğiniz gibi hep aklımda da oluyor bu ihtimal. Mesela ders çalışırken, bir yerde gezerken ağzım kurumuyor. Genellikle evde boş vakitlerimde kuruyor.

Psikolojik olarak nasıl atlattınız acaba?

Kan vereceğim teşekkürler ama şeker hastası olma ihtimalini düşük buluyorum. Sanırım şeker hastalığının en büyük belirtileri sürekli uyku isteği ve halsizlik. Bunları bulundurduğumu düşünmüyorum. Kilo kaybı, kaşıntı gibi şeylerde yok. Yaralarımda normale göre erken iyileşiyor hatta. Tabii ki sağlık bu sırf bunlar yok diye boşlayacak değilim. En kısa zamanda kan da vereceğim. Bu arada düşük buluyorum dedim ama dediğiniz gibi hep aklımda da oluyor bu ihtimal. Mesela ders çalışırken, bir yerde gezerken ağzım kurumuyor. Genellikle evde boş vakitlerimde kuruyor.

Psikolojik olarak nasıl atlattınız acaba?

Zamana bırakmıştım bunu bir problem olarak görmeyi bırakmıştım.
Ve kan testi sonuçlarını gördüğüm zaman da bunu takmayı bırakmıştım.
Bu tür şeyleri takmamalısın bu tarz psikolojik etmenler farklı şeyler doğurur. Bu tarz durumlar her insanın başına gelebilir. Önemli olan senin bu tarz durumlara karşı bilinçli tavır takınman.

Sadece bende var sanıyordum 😀 açıkçası psikolojik olduğunu düşünüyorum bu kuruluğu gidermek için zamanında çok su içtim ama bu sefer de 30-50 dk da bir tuvalete gidiyordum üstüne yine de ağzımda hafif kuruluk vardı. Fazla takmamak lazım aslında.

Sadece bende var sanıyordum 😀 açıkçası psikolojik olduğunu düşünüyorum bu kuruluğu gidermek için zamanında çok su içtim ama bu sefer de 30-50 dk da bir tuvalete gidiyordum üstüne yine de ağzımda hafif kuruluk vardı. Fazla takmamak lazım aslında.
Bir yerden sonra insanın canını sıkıyor. 5-6 dakika boyunca aralıksız tükürdüğümü hatırlarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı