Ağzımdaki lokmayı yutamıyorum

Dursun Papi

Hectopat
Merhaba, bende anksiyete ve OKB var ve yıllardır antidepresan kullanıyorum. Çok şiddetli OKB vardı bende ama aldığım ilaçlar sayesinde şu an iyiyim genel olarak. Ancak şöyle bir durum var. Özellikle dışarıdayken arkadasım, ablam vs fark etmiyor, yemek yerken çiğnemem aşırı uzun sürüyor ve bir türlü lokmamı da, tabaktaki yemeği de bitirmem gecikiyor. Ben bunu anksiyeteye bağlıyorum ama ilaç almama rağmen bu nasıl olabilir? Değilse ben bunu kime söylemem gerekiyor yardımcı olur musunuz? Resmen geviş getiriyorum ve dışarıdayken bu durum beni çok huzursuz ediyor. Kendimi zorlasam da ben bu durumu yenemiyorum ve yemek zehir oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeme eylemeni refleks olarak yaparsan aşarsın belki bu durumu. Bir işle uğraşırken sakız çiğnediğini ayırt edememek gibi. Yine de uzman görüşü daha güvenli ve önemlidir.

Video izleyerek yemek yemeyi denediniz mi ?
Hayır denemedim,kafamı meşgul etmem mi gerekiyor yani.Kafamda da kurmuyorum aslında şimdi yutamıycam diye ama resmen geviş getiriyorum

Yeme eylemeni refleks olarak yaparsan aşarsın belki bu durumu. Bir işle uğraşırken sakız çiğnediğini ayırt edememek gibi. Yine de uzman görüşü daha güvenli ve önemlidir.
İşte maalesef aşamıyorum ne yapsam da.

Video izleyerek yemek yemeyi deneyin .
Bu sefer hiç yiyemem gibi ama

Benim bu problem için nereye gitmem lazım sizce? Hiçbir ilerleme yok bu konuyu açtığımdan beri. Hani ailem vs yanımdayken fazla önemsemiyorum ama farklı bir ortamda bunu yaşadığımda çok geriliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…