BIOS Ayarları Rehberi ve Tek Tuşla Overclock:
BIOS Ayarları Rehberi ve Tek Tuşla Overclock - Technopat
Video rehberinizi izledim, Bios a girip bir kaç ayar ile oynadım ara ara Bios a girip bakar çıkarım ama tehlikeli olduğu için kurcalamaları sıfırlar öyle Bios'tan çıkardım
yapım gereği bilgisayarlarımı elektronik aletlerimi, donanımlarını parçalarım(sök, incele, geri tak) elim'den çok nadir donanımı kurtulur
(monitörlere el atamadım ilk fırsatta onuda yapacağım) zamanın'da bu konuda çok canım yanmıştır CD,DVD yazıcılar'dan işlemciye kadar hiç bir bilgim yokken söküp takmışlığım vardır. Lakin başta bilgi edinmek için hazırlamış olduğunuz rehberi izledim hiç bilgisayarıma uygulama gereği duymadım lakin bir süre sonra bilgisayarımın başına geçince Nootebook'dan videoyu açıp masaüstü bilgisayardan
(şeytan dürttü sanırım) uygulama kurcalama ve inceleme kararı aldım İşlemci fanın hızı 600'dü ben 200 e aldım
sıkıntı yoktu zaten seste'de pek fark olmadı.
Asıl konuya dönecek olursam SATA Configuration kısmına geldik bilgisayarım'da SATA olduğu için ve XP ile'de işim olmadığı için On Chip SATA TYPE(sizin videodaki ismi) SATA Mode(Benim PC'de ki ismi)bu ayarları değiştirdim
AHCI mode aldım lakin sizin videodan farklı olarak bütün SATA portları tek tek listelendi ve hepsi devre dışıydı varsayılan olarak ben'de hepsini etkin yaptım ayarları kaydettim ve bilgisayarı yeniden başlattım Windows yükleme ekranına kadar her şey sorunsuzdu
Windows yükleme ekranın'da bir kaç saniye Windows başlatılıyor yazdı ve tam oldu derken bilgisayar kendini yeniden başlattı
ve bir sonraki yeni başlamada bilgisayarı onarmaya yöneltti lakin onarma işlemini'de yaptırmama rağmen başarılı sonuç çıkmadı ve pc orada kaldı
Ben'de Bios a girip bu ayarı eski haline getirdim kaydettim yeniden başlattım bu sefer'de sorunsuz açıldı
bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ben SATA bağlantım olmasına ragmen IDE kullanmak istemiyorum bunu nasıl düzelte bilirim? Windows yazılımı format atıp tekrar kursam bu soruna çözüm olur mu? Veya neyi yanlış yaptıysam uyarılarınızı bekliyorum bir kaç ekran görüntüsünü'de ekliyorum biraz uzun yazı oldu affola hatam olduysa.
Sistem bilgilerim:
BIOS Ayarları Rehberi ve Tek Tuşla Overclock - Technopat
Video rehberinizi izledim, Bios a girip bir kaç ayar ile oynadım ara ara Bios a girip bakar çıkarım ama tehlikeli olduğu için kurcalamaları sıfırlar öyle Bios'tan çıkardım
(şeytan dürttü sanırım) uygulama kurcalama ve inceleme kararı aldım İşlemci fanın hızı 600'dü ben 200 e aldım Asıl konuya dönecek olursam SATA Configuration kısmına geldik bilgisayarım'da SATA olduğu için ve XP ile'de işim olmadığı için On Chip SATA TYPE(sizin videodaki ismi) SATA Mode(Benim PC'de ki ismi)bu ayarları değiştirdim
AHCI mode aldım lakin sizin videodan farklı olarak bütün SATA portları tek tek listelendi ve hepsi devre dışıydı varsayılan olarak ben'de hepsini etkin yaptım ayarları kaydettim ve bilgisayarı yeniden başlattım Windows yükleme ekranına kadar her şey sorunsuzdu
Windows yükleme ekranın'da bir kaç saniye Windows başlatılıyor yazdı ve tam oldu derken bilgisayar kendini yeniden başlattı Sistem bilgilerim:
- İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7 Ultimate x64
- İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600 GT 1GB
- Toplam Bellek: DDR3 8 GB 1333 Mhz
- HDD : ST1000DM003-1CH162 ATA Device 1TB
- Anakart : P8H67-M LE - ASUS
- Bios sürümü : 0603
Son düzenleyen: Moderatör: