AHCI, SSD için çok mu önemli?

Veunex12

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam,

Benim sistemimde JD480GB SSD mevcut ve bu SSD ile IDE kurulum yaptım. BIOS üzerinden AHCI moda geçtiğim zaman bilgisayar mavi ekran veriyor sebebini bir türlü çözemedim maalesef ki. HDD ile de aynı sorun mevcuttu SSD aldık ondada mevcut bu AHCI modu açmazsam ne gibi götürüsü olur?

Sistemimdeki anakart: GA-f2a55m-ds2 (rev1.2) BIOS f7 güncel yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
IDE mod çok ama çok eski bir mod. Tabii ki AHCI modunda kurmanız gerekiyor Windows'u. IDE gibi fosilleşmiş bir mod ile kurmamalıydınız. AHCI ile SSD tam performansını gösterecektir. IDE ile performansını asla alamazsınız SSD'nin.

BIOS'tan AHCI modunu açıp tekrar kurun Windows'u. IDE kurduğunuz için AHCI olunca açılmaması çok normal. IDE eski HDD'ler ile uyumluluk için koyulmuş bir seçenek. AHCI ise SSD'ler için önemli olan bir mod. Ve mutlaka AHCI modu açık olmalı.

AHCI genel olarak daha iyi sonuçlar verecektir. BIOS'tan AHCI modu açıp bilgisayarı yeniden başlatırsanız Windows diskinizi göremediği için mavi ekran yersiniz. Öncelikle Windows'a bu işlemi yapacağınızı söylemelisiniz, bundan sonra BIOS'a girip modu aktifleştirebilirsiniz. Technopat'ın makalesini uygularsanız işletim sistemini tekrar kurmanıza gerek kalmadan kolaylıkla AHCI ayarını aktif edebilirsiniz.

(Makale Windows 8 için yazılmış ama çözümler Windows 10'da geçerli, sorun olmaz.)

IDE iken format atıp AHCI'ya gelemezsin. Tekrar format atman gerekli.
Biliyorum o şekilde erişim sağlanamadığını bahsettiğim tam olarakta bu zaten. BIOS üzerinden AHCI mode'a alıp sıfır kurulum yapmaya çalıştığımda Bilgisayarım SSDyi AHCI mode'da görmüyor IDE mode'a alınca görüyor
AHCI genel olarak daha iyi sonuçlar verecektir. BIOS'tan AHCI modu açıp bilgisayarı yeniden başlatırsanız Windows diskinizi göremediği için mavi ekran yersiniz. Öncelikle Windows'a bu işlemi yapacağınızı söylemelisiniz, bundan sonra BIOS'a girip modu aktifleştirebilirsiniz. Technopat'ın makalesini uygularsanız işletim sistemini tekrar kurmanıza gerek kalmadan kolaylıkla AHCI ayarını aktif edebilirsiniz.

(Makale Windows 8 için yazılmış ama çözümler Windows 10'da geçerli, sorun olmaz.)
Denedim fakat AHCI mode aldığımda mavi ekran veriyor. sıfırdan kurulumda ise AHCI modda SSDyi sistem görmüyor

Corsair force gt ssd disk ,mevcut sistemimde var(Windows 10).
Sistemi biostan ayarlayarak AHCI mod olarak kurulum yaptığım halde AHCI BIOS not installed hatası alıyorum.Windows kurulum ekranında f6 yapıp flash dikten önyükleme yapıyorum(Önyüklemeyi yanlış da yapıyor olabilirim) ,gene aynı hatayı veriyor.
DİSK sürücüleri kısmında ssd diskimin donanım kİmliği yolu ise IDE ile başlıyor.Sebep bu mudur?AHCI bağlantı türü olan ssd mi almam gerekir.
Ahci moddan faydalanabilmem için ssd diski değişmem mi gerekiyor.
Anakart:Gigabyte ga-p55-ud7

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı