AHCI ve RAID mod nedir?

TR-Tolga90

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, Z490-A Pro model anakartımın BIOS'unu güncellemdim fakat tekrar başlatmada INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatasını aldım bende MSI model kartmın BIOS ayarlarından ana menüdeki AHCI RAID modunu AHCI'den RAID'e aldım. Daha öncesinde de sistem geri yükleme denemiştim olmamıştı ama RAID moda a alınca bilgisayar açıldı. Bu şekilde çalışmasında herhangi bir sakınca var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
AHCI ve RAID arasında temel bir fark vardır. AHCI, SATA ortamında bir çalışma modudur. RAID, farklı konfigürasyonlarda performans iyileştirmesi için birden çok sabit sürücü kullanmanıza olanak tanıyan gelişmiş bir veri depolama teknolojisidir.
Herhangi bir zararı yoktur.
AHCI vs RAID modu hangisi daha iyi? Bu cevap, sürücü tipine bağlıdır. RAID ile karşılaştırıldığında AHCI modu, SATA arayüzlü SSD sürücüler için nispeten uygundur. SSD'lerinizin arayüzünün performans üzerinde bir etkisi vardır.

Peki AHCI modunda aldığımda çıkan INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası normal mi sizce format gerekli mi?

Çözüm olarak güncellemeleri kaldırılması veya güncelleme varsa yapılması söyleniyor. Bu şekilde PC çalışıyorsa oynamayın bence. Güncelleme varsa yapın yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…