AI model nasıl oluşturulur?

Arle

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarın kendisini kullanarak, Google colab olmadan Ses modeli yapmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
W-Okada RVC veya Mangio RVC kullanarak işlem yapabilirsiniz ve MMVC ile Mangio ve Okada için model eğitimi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, eğitim sürelerinin oldukça yavaş olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin, NVIDIA RTX 3090 kullanarak yaptığım eğitimlerde, bir modeli eğitmek ortalama 1 saat sürüyor.

Son düzenleme:
4060 ile deneyeceğim süresi önemli değil peki detaylı bir rehber varmı onerebilceğin kalitei olsa yeterli benim için model

4060 ile deneyeceğim süresi önemli değil peki detaylı bir rehber varmı onerebilceğin kalitei olsa yeterli benim için model
Türkçe kaynak konusunda çok detaylı bir şey bilmiyorum. Ben bu konuda bir videodan yavaş yavaş çözerek ilerlemiştim. Sonrasında ise zaten süreç kendiliğinden anlaşılıyor. Ek olarak, videoda RMVPE, PM, Harvest, Crepe gibi pitch extraction çeşitlerinden bahsediliyor. Bunlar, model eğitimi yapacağınız sesi işlemek için kullanılan motor türleri diyebiliriz.

Ancak şunu belirtmekte fayda var: Her motor her sese uymuyor. Örneğin, videoda RMVPE kullanılıyordur ve size de bunu önerirler, ama RMVPE o ses için uyumlu olmayabilir. Şu an için programı geliştirenlerin önerisine göre çoğu model için RMVPE tavsiye ediliyor. Daha kaliteli sonuçlar için ise Harvest tercih edilebilir.

Ama Harvest'in bir dezavantajı var: Eğitim süreleri oldukça uzun olabilir veya beklediğiniz gibi sonuç vermeyebilir. Ayrıca, Harvest kullanıldığında sonuçlar genelde daha sorunlu olabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki bi sorum olucak hazır model kullandığım zaman ses model ile alakası dahi olmuyor rvc guı kullandım hep onun yerine Mangio RVC kullansam daha iyi sonuç alırmıyım

teşekkür ederim hocam birde detaylı yanıt için

Hayır, Mangio kullanmayınız. RVC GUI de o kadar iyi bir GUI değil. Mangio ve RVC yerine W-Okada kullanmanız daha iyi olur. W-Okada, model üzerindeki etki alanını daha iyi yönetebilir ve daha fazla imkan sağlar. W-Okada'yı sonradan eklemeyi unuttum, ilk mesajda düzeltmiş oldum şimdi. Ayrıca, %70'lik oranla modeliniz önemlidir, kalan oranlar ise GUI ile alakalıdır, buna donanım da dahil.

W-Okada anlık ses değiştirmek için değilmiydi benmi yanlış biliyorum. Nerden indirebilirim birde. Modelleri ailabturkiye (AI LAB) burdan alıyorum

W-Okada anlık ses değiştirmek için değilmiydi benmi yanlış biliyorum. Nerden indirebilirim birde. Modelleri ailabturkiye (AI LAB) burdan alıyorum
Bu tarz hazır sitelerden çok model kullanmayın, imkanınız varsa kendiniz üretin. Üretim sonrasında ses kirliyse, teknik detaylara girip temizleme yapmanız gerekebilir. Bunun için ek araştırma yapmanız gerekebilir. İşin aslı, neden bu tarz sitelerden veya Discord üzerindeki sunuculardan kullanmamanız gerektiği konusunda, çünkü çok kalitesizler. Yapay olduğunu göstermek için bilerek kalitesiz üretiyorlar. Ancak çok kaliteli yapan yerler de var, bunlar tabii paralı ama birini taklit edip kullanmak elbette suçtur. Ayrıca, çok iyi yapmak o kadar zor bir şey değil, 3-5 deneme yanılma ve zamanla hallediliyor. Ben, Sönmez Reis ve çeşitli bir iki kız ve erkek insanın sesini çok rahat 1/1 no problem bir şekilde eğittiğimi biliyorum. Kimin yanında mesela, RVC ile kullansam hiç kimse anlamıyor. İlk soruya gelelim: W-Okada, evet, anlık ses değiştirmek ve kayıt alıp indirmek için daha mantıklı. Eğer siz başka bir ses dosyasını upload edip sonra klon edilmiş sese dönüştürmek istiyorsanız, elbette Mangio kullanın.

Anladım hocam biraz model yapmayı deneyeceğim sanırım 10dk lık temiz bir ses dosyası hazırlayarak başlicam geri kalan adımları biraz araştırmam gerekicek teşekkür ederim mangio nerden indirebilirim birde

Anladım hocam biraz model yapmayı deneyeceğim sanırım 10dk lık temiz bir ses dosyası hazırlayarak başlicam geri kalan adımları biraz araştırmam gerekicek teşekkür ederim mangio nerden indirebilirim birde
Buradan indirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…