AI Suite 3 üzerinden fan expert ayarı yapıldıktan sonra sistem mavi ekran veriyor

Exelderm

Kilopat
Ai Suite 3'te fan tuning yaptıktan sonra mavi ekran verdiriyor veya bilgisayara reset attırıyor. Çözümü bilen yardımcı olabilir mi?

minidump dosyalarını ekledim

Son düzenleme:
Aşağıdaki şekilde güvenli moda girin ve altta yazdığım programları kaldırın. Muhtemelen fanlara ayar yapim derken voltajını ya da bir şeyini yanlış ayarlamış olabilirsiniz. Siz bunları yapmadıysanız da cihaz yapmış olabilir. Fanlara tuning ve sıcaklığa göre ayar yapmak istiyorsanız BIOS üstünden yapın. Daha sağlıklı olur. Bu tarz programlara ihtiyaç yok yani.

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

-Ai Suite 3
-Kaspersky
- Corsair programları
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

Aşağıdaki dosyayı call of duty oyununuzun klasöründe bulup silin. Ardından oyun dosyalarını doğrula deyin.
randgrid.sys

Sorunun çözülüp çözülmediğini söylersiniz.

sadece ai suite programını bıraktım diğerlerini dediğiniz gibi kaldırdım. tekrar denedim sorun devam ediyor. tuning bitmek üzereyken ya reset atıyor ya mavi ekran veriyor. voltajla da alakası yok. Voltaj kontrolü biostan otomatiğe aldım yine aynı.

Tuning bitmek üzereyken diyorsunuz. Zaten size mavi ekran verdiren asıl program ai suite. Manuel yaptığınız ayarları geri çekin ve ayar yaptığınız uygulamaları revo ile sistemden kaldırın. BIOS'tan fan hızı ya da diğer değişiklikleri ayarlayacaksanız ayarlayın. Windows üstünden cihazı kontrol edecek hiçbir program yüklü olmasın ışıklarını kontrol edebilirsiniz kalanı sağlıklı değil.

Kısaca donanıma yapacağınız müdahaleleri Windows üstünden değil, BIOS üstünden yapacaksanız yapın. AI suite kullandığınız sürece mavi yiyeceksiniz demek ki.

Muhtemelen daha önce yaşadığınız problemi tekrar yaşamışsınız. Silip yüklemeyi denemişsinizdir. Olmamıştır. Asusun yazılımları sıkıntılı. Bakınız armoury create diye programı var. Güya makrolu pahalı bir klavyem var. Makro kaydediyorsun geri siliniyor. Defalarca destekle görüştüm güncelleme yapılacağını sorunun çözüleceğini söylüyorlar 2 yıldır değişen hiçbir şey yok. Demem o ki Asus evet büyük bir firma donanımda iyiler yazılımda kötüler. Aynı AMD gibi. İşlemcisi , ekran kartları saf güçte iyiler ama iş driverlara gelince pertler.

Gerçekten dediğiniz gibi yazılımları çok kötü. Hani insanı anakart değiştirmeye bile zorlar o derece. Yazılım olarak en stabil olan sanırım MSI

5800x işlemciyi kaldırabilecek, kasa fanlarının kontrolünü detaylı bir şekilde ayarlayabilecegim kaliteli bir anakart önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Öneririz de hangi bütçe aralığında istiyorsunuz Bu arada evet donanımı windows üzerinden kontrol amaçlı en iyi yazılım MSI'da. Gigabyte da RGB Fusion denen olay var mesela. Kim yüklese mavi yiyip buraya geliyor MSI'ın yaptığı yazılım sebebiyle mavi yiyen görmedim. MSI afterburner dan yiyen var ama oda zaten firmanın bizzat geliştirdiği bir şey değil. Yapımcısı vefat etti diye biliyorum.

Neyse bir bütçe aralığı söylerseniz müsait zamanda bakayım.

4-5 bin aralığında bir bütçe ayirabilirim. Bir de bu saatten sonra anakarti yine b550 serisinde yenilemek mantıklı mı? Yoksa biraz daha idare edip am5 sokete mi geçmeliyiz?

4-5 bin aralığında bir bütçe ayirabilirim. Bir de bu saatten sonra anakarti yine b550 serisinde yenilemek mantıklı mı? Yoksa biraz daha idare edip am5 sokete mi geçmeliyiz?
AM5 işlemcin yoksa zaten o sokete geçemezsin de. İkisini bir istiyorsan sen bilirsin. Ben uyumluluk ve driver konusunda hangisi öndeyse onu tercih ederim. Intel daha iyi gibi. Oyun, ofis, tarayıcı kullanımlarında hangi işlemci olduğu çok fark etmez.

AM4 almanız daha mantıklı bence neden derseniz am5 işlemci + anakart size maliyeti daha yüksek olacak kaldırabilirim derseniz sorun yok. Ama am5 ile birlikte RAM de değiştirmeniz gerekiyor DDR5 Ramler aşırı pahalı. Ben size am4 için linkini bırakıyorum. Satıcısı amazon olan bu ürünü alabilirsin. MSI her zaman driver konusunda diğer firmalara göre daha iyi. Anakart yönetimi konusunda da daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Alt serilerde.

cihazınız asus anakartlı mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…