AIDA64 5600X voltaj değeri yanlış

Quarit

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar sanırım anakartın sensör bozuk. Anakart'ı aldığım günden beridir farkındayım. Ama performans sorunu yaşamadım sanırım. AIDA64 proframı ile işlemci voltaj değeri sürekli sabit 1.000 olarak görünüyor. Bunun dışında sadece CPU-Z programı denedim ve orada voltaj değeri normal olarak görünüyor. AIDA64 programı ile benim anakart uyumsuzluk mu yapıyor acaba? Ve en önemlisi eğer anakartın sensör bozuk ise garantiye yollamalı mıyım? Bu arada 12v değerim de sanırım düşük. +12 V 9.973 V bu da bir sorun yaratır mı? Performans kaybı falan?

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sanırım anakartın sensör bozuk. Anakart'ı aldığım günden beridir farkındayım. Ama performans sorunu yaşamadım sanırım. AIDA64 proframı ile işlemci voltaj değeri sürekli sabit 1.000 olarak görünüyor. Bunun dışında sadece CPU-Z programı denedim ve orada voltaj değeri normal olarak görünüyor. AIDA64 programı ile benim anakart uyumsuzluk mu yapıyor acaba? Ve en önemlisi eğer anakartın sensör bozuk ise garantiye yollamalı mıyım? Bu arada 12v değerim de sanırım düşük. +12 v 9.973 v bu da bir sorun yaratır mı? Performans kaybı falan?

Eki Görüntüle 1250000

İyide bu normal bir şey. CPU Z programı voltajı anladığım kadarıyla sistemdeki verilere dayanarak söylüyor. Yani demek istediğim işlemcinin karakteristik özelliklerine erişebildiği için haliyle o özellikleri yazıyordur. Çünkü voltaj değeri benim işlemcide kısmen doğru olsa da OC yaptığımda normal verilerin üstünde değer gösterdiği için sabit bir değer gösteriyor. Normal bir şey bu takılma. Gerçek değerler değil aslında bu. Sadece belli koşullarda hangi voltaj değerinin olacağı bilgisine eriştiği için sana bunu söylüyor.

Arkadaşlar sanırım anakartın sensör bozuk. Anakart'ı aldığım günden beridir farkındayım. Ama performans sorunu yaşamadım sanırım. AIDA64 proframı ile işlemci voltaj değeri sürekli sabit 1.000 olarak görünüyor. Bunun dışında sadece CPU-Z programı denedim ve orada voltaj değeri normal olarak görünüyor. AIDA64 programı ile benim anakart uyumsuzluk mu yapıyor acaba? Ve en önemlisi eğer anakartın sensör bozuk ise garantiye yollamalı mıyım? Bu arada 12v değerim de sanırım düşük. +12 V 9.973 V bu da bir sorun yaratır mı? Performans kaybı falan?

Eki Görüntüle 1250000
12v kanalı düşük gerçekten psu kaç yıllık? Ayrıca voltajlara hwinfo ile göz atabilirsiniz. CPUVID işlemcinin çalışabileceği voltaj aralığını söyler genellikle. VCORE ise kullandığınız işlemci voltajıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı